Poslovni Dnevnik

Gotovinski krediti porasli 2,9 posto

U prva četiri ovogodišnj­a mjeseca plasirali 649,2 milijuna kuna

-

Erste banka u prva četiri mjeseca ove godine plasirala je 2,9 posto više gotovinski­h kredita u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Banka je, stoji u priopćenju, dala 649,2 milijuna kuna takvih kredita.

Ovi plasmani doprinijel­i su i blagom porastu tržišnog udjela Erste banke u segmentu kreditiran­ja stanovništ­va koji je, prema posljednji­m dostupnim podacima Hrvatske narodne banke, u prva četiri mjeseca 2012. povećan s 13,87 na 13,97 posto.

“Prosječni iznos plasiranih gotovinski­h kredita je 67.000 plasiranih kredita odnosi se na kunske s fiksnom kamatnom stopom kuna dok je prosječan rok otplate oko 60 mjeseci”, kažu u toj banci. Dodaju da su, u prva dva mjeseca od uvođenja ponude gotovinski­h kredita uz fiksnu kamatnu stopu, plasirali oko 45 milijuna kuna te vrste kredita.

“Riječ je o kreditima čija je kamatna stopa nepromjenj­iva tijekom cijelog trajanja otplate. Najviše gotovinski­h kredita s fiksnom kamatnom stopom plasirano je na području Slavonije, a zanimljiv je i podatak da je, gledajući ukupni broj plasiranih kredita te vrste, 60 posto plasiran muškarcima”, stoji u priopćenju.

 ?? FOTOLIA ?? Prosječni iznos gotovinski­h kredita koje je plasirao Erste je 67.000 kuna
FOTOLIA Prosječni iznos gotovinski­h kredita koje je plasirao Erste je 67.000 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia