Poslovni Dnevnik

Erste traži 40 milijuna eura od EBRD-A

Na pomolu treći ugovor o financiran­ju s europskom razvojnom bankom

-

Erste banka pokušava dogovoriti 40 milijuna eura vrijedan kredit s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). Hoće li i kada ugovor biti potpisan još se ne zna jer, kako nam poručuju iz obje institucij­e, pregovori još traju.

“Ovom kreditnom linijom financirat će se investicij­e, obrtna sredstva i drugi financijsk­i proizvodi, a njezin je cilj omogućiti bolji pristup financiran­ju za naše klijente”, objašnjava­ju nam u Ersteu.

Iz EBRD-a nam poručuju kako se ovaj prijedlog financiran­ja temelji na uspješnoj suradnji dviju institucij­a. “Su- iznosio je prvi kredit EBRD-a Ersteu 2002. godine radnja Erstea i EBRD-a u Hrvatskoj datira od 2002. godine kada smo osigurali kreditnu liniju od 20 milijuna eura za male i srednje poduzetnik­e”, kažu u EBRD-u. Pet godina kasnije, EBRD je osigurao 10 milijuna eura S-Leasingu u vlasništvu Erstea.

Inače, Erste banka surađivala je s još jednom europskom bankom. Krajem 2011. potpisala je ugovor sa Europskom investicij­skom bankom (EIB) vrijedan ukupno 100 mil. eura. “Prvi ugovor (50 mil. eura) je trenutno u korištenju, a drugi će se aktivirati nakon što prvi bude u potpunosti iskorišten”, kažu u Ersteu.

 ?? PIXSELL ?? Kreditom će se, između ostaloga, financirat­i i investicij­e, kažu u Ersteu
PIXSELL Kreditom će se, između ostaloga, financirat­i i investicij­e, kažu u Ersteu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia