Poslovni Dnevnik

Bandić krši zakon, radove treba zaustaviti

U skupštini tvrde da jedino oni mogu odlučivati o programu građenja

-

Nakon što su prošlog tjedna započeli radovi na obnovi Cvjetnog trga u Zagrebu, te nakon što su prvi bageri započeli radove izgradnje pothodnika i fontana ispred Nacionalne i sveučilišn­e knjižnice, zastupnici skupštine grada Zagreba digli su se na noge. U petak su održali sjednicu predsjedni­štva na kojoj je zaključeno da zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić krši zakon.

Po njihovom mišljenju Grad je postupio suprotno odluci skupštine, koja je u travnju amandmanim­a, ta dva projekta izbacila iz Programa gradnje, održavanja, i uređenja komunalne infrastruk­ture za 2012. Novi zaključak skupštine je da jedino ona ima pravo donositi odluke o programu gradnje te je, sukladno tome, radove potrebno što prije zaustaviti. Davor Bernardić, predsjedni­k Skupštine optužio je zagrebačko­g gradonačel­nika Milana Bandića da 30 milijuna kuna, koliko ova dva projekta stoje, troši mimo volje građana, te se u kriznim vremenima razbacuje novcem.

Predstavni­ci gradske skupštine uputili su svoje pritužbe Ministarst­vu uprave, Ministarst­vu financija te Ministarst­vu graditeljs­tva. Ministarst­vo uprave dalo je svoje mišljenje te pozvalo gradonačel­nika da poštuje odluke skupštine, no na to se Grad oglušio. Bernardić je sad pozvao Ministarst­vo financija da što prije provede nadzor nad trošenjem gradskog novca, koje bi, kako piše Večernji list, trebao započeti u ponedjelja­k. Čeka se i odluka Ministarst­va graditeljs­tva.

Iz grada se pravdaju da je riječ o prenesenim obvezama iz 2011. za koje je novac osiguran lani.

 ?? PXL ?? Milan Bandić tvrdi da je novac za projekte osigurao lani
PXL Milan Bandić tvrdi da je novac za projekte osigurao lani
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia