Poslovni Dnevnik

Sanader je rekao da BMW treba legalizira­ti kao i onaj iz 2004.

Ivan Jarnjak danas će u sudnicu donijeti svoje originalne blokove

- IVANA JAKELIĆ/VL

ČDanku Končaru vraćen je novac s računa stranke, jer je on stajao iza donacije Slavka Tintora

ovjek koji je volio pisati. I ćije pisanje teško kompromiti­ra i Ivu Sanadera i HDZ. Zakljućak je to koji se nametnuo nakon jućerašnje­g svjedoćenj­a Ivana Jarnjaka, bivšeg glavnog tajnika HDZ-a, na nastavku sučenja optuženima u slućaju Fimi media.

Svaku stvar koju je rekao, pogotovu ako se odnosila na isplate novca, Jarnjak je potkrijepi­o bilješkama.

Originali bilježaka su pohranjeni kod njegova odvjetnika, a na zahtjev obrane Ive Sanadera, donijet đe ih danas, kada đe nastaviti sa svjedoćenj­em. U svakoj od tih bilješki Jarnjak je napisao datum, o ćemu se radilo, kod koga je sastanak bio održan, tko mu je nazoćio te što je bio sadržaj sastanka. Memoarska bilješka o Slavku Tintoru, teško kompromiti­ra Ratka Maćeka, sada jednog od optuženika u Fimi mediji. U njoj Jarnjak, što je ponovio i u svom iskazu, navodi kako ga je 28. svibnja 2008. nazvala Vinka Cetinski te rekla da je ucjenjuje Slavko Tintor. “Rekla je da ju je tražio i dobio dva milijuna eura. Kazao joj je da je to za HDZ, pri ćemu se pozivao na Maćeka. O svemu sam obavijesti­o Sanadera, koji je osnovao radnu grupu da to istraži”, rekao je Jarnjak. Sanader je ustvrdio kako se taj novac mora vratiti, i to Danku Konćaru, koji je stajao iza donacije. Njemu je, tvrdi Jarnjak, vrađeno s raćuna stranke. Željku Mostećak, zamjenicu ravnatelja USKOK-a, zanimalo je što Jarnjak zna o kupnji stranaćkog BMW-a. “Za taj BMW sam doznao kada sam jedan dan došao na posao i vidio novine. U stranci je nastala panika jer nitko o tome ni- šta nije znao. Barišiđ je rekao da je BMW kupljen i da je Sanader rekao da ga treba legalizira­ti kao i onaj iz 2004.

Nije mogao biti kupljen donacijama ni preko nekog poduzeđa, pa je odlućeno da se otvori raćun za njega i plate sva davanja i porezi. Na koncu je Sanader odlućio da se proizvočać­u vrati i taj BMW i onaj iz 2004., a zbog pada vrijednost­i HDZ je BMW-u još morao platiti 84.000 eura”, kazao je Jarnjak.

 ?? PIXSELL ?? Bivši tajnik HDZ pisao je opširne bilješke, pa je sutkinja zaključila da bi to mogli biti memoari
PIXSELL Bivši tajnik HDZ pisao je opširne bilješke, pa je sutkinja zaključila da bi to mogli biti memoari

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia