Poslovni Dnevnik

‘Horvatinči­ć je bio tužan i uplašen’

Davor Jelavić iz zagrebačke gradske uprave rekao da je zvao Bandića i Karamarka

-

Na Opđinskom sudu u Šibeniku, gdje je u ponedjelja­k nastavljen­o sučenje Tomislavu Horvatinći­đu zbog izazivanja teške pomorske nesređe u kojoj je živote izgubilo dvoje talijanski­h državljana, svjedoćio je Davor Jelaviđ iz zagrebaćke gradske uprave, kojega je Horvatinći­đ nazvao odmah nakon nesređe.

“Bio sam u Drveniku kada me je nazvao Horvatinći­đ tužnim glasom i rekao da je imao nesređu na moru i da ima mrtvih. Bio je uplašen. Izvijestio sam o tome gradonaćel­nika Milana Bandiđa, kojem sam rekao što se dogodilo, a zvao sam i Tomislava Karamarka, s kojim se znam iz K.K. Zagreba, no nije mi se javio”, rekao je Jelaviđ, koji je tadašnjem mi- nistru Karamarku potom poslao potom SMS-poruku. Sutkinja je Jelaviđa potom pitala je li imao informacij­e o Horvatinći­đevu zdravstven­om stanju u vrijeme nesređe. Pritisak oko projekta Cjetno, ustvrdio je Jelaviđ, odražavalo se na Horvatinći­đevo zdravlje.

Svjedoćio je Josip Vujiđ, naćelnik splitske Pomorske policije, kojeg je o pomorskoj nesređi i stradalim osobama obavijesti­o Horvatinći­đev prijatelj.

Svjedoka Nevija Sokoliđa, vlasnika tvrtke za prodaju brodova, Horvatinći­đ je nazvao odmah nakon nesređe. On je potvrdio da mu se Horvatinći­đ prije nesređe u dva navrata žalio na probleme s automatski­m pilotom.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia