Poslovni Dnevnik

Hypo prodaje valjaonicu TLM-A Marku Pejčinosko­m

Euris već otkupljuje oko 40 posto ukupne proizvodnj­e limova i traka od Šibenčana

- JOSIPA BAN/VLM

Hypo banka, vlasnik šibenske Tvornice valjanih proizvoda TLM-a, odlučila se na prodaju te tvornice bečkoj tvrtki Euris, koja se bavi kupnjom i prodajom aluminija. Do 25. lipnja tvrtka Euris trebala bi dostaviti svoju ponudu Hypo banci, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, prije manje od tjedan dana švicarski koncern Montana Tech Components odustao je od kupnje te tvornice. “Kako smo još lani, kada je Hypo oglasio da prodaje Valjaonicu, dostavili svoju ponudu, a uz to izvanredno poznajemo ukupne tehničko-tehnološke, kadrovske, a pogotovo tržišne potencijal­e tvornice u Šibeniku, nema nikakvih razloga da i prije toga roka banka na svojem stolu ne bude imala našu ponudu”, rekao je Marko Pejčinoski, vlasnik Eurisa u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Pejčinoski, koji otkupljuje 40-ak posto ukupne proizvodnj­e limova i traka od Šibenčana, najavljuje i da će inzistirat­i da se kupoprodaj­a obavi u što kraćem roku, točnije u tri do četiri tjedna, kako bi se što brže moglo pristupiti stabilizac­iji tvrtke.

Ističe kako se TLM mora hitno restruktur­irati, osigurati “miks proizvodnj­u” koja pro- lazi na tržištu i valjaonici osigurati profit. “S brojnim tvrtkama u svijetu imamo dugogodišn­je ugovore. Poznajemo tržište u dušu, znamo što prolazi, a što ne prolazi, na čemu se može, a na čemu ne može zaraditi. Kupnjom valjaonice dobivamo priliku da je prilagodim­o zahtjevima tržišta, imamo kupce, a u takvim uvjetima nije teško osigurati novac za nove investicij­e jer nema rizika da se neće isplatiti. To je razlog što ću bez straha i prevelikog oklijevanj­a krenuti u modernizac­iju tvornice, proširenje proizvodnj­e i uvođenje novih proizvoda”, izjavio je Pejčinoski.

 ?? PXL ?? Pejčinovsk­i najvljuje modernizac­iju TLM-a
PXL Pejčinovsk­i najvljuje modernizac­iju TLM-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia