Poslovni Dnevnik

Prijave za mjere 101 i 103 produljene do 13. svibnja

Agencija za plaćanje u poljoprivr­edi, ribarstvu i ruralnom razvoju unutar IPARD programa isplatila je Hladu šest, Miagru 1,15 milijuna kuna

- KSENIJA KALE

Agencija za plaćanja u poljoprivr­edi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) objavila je produženje roka za podnošenje prijava na IPARD natječaj za mjere 101 “Ulaganja u poljoprivr­edna gospodarst­va” i 103 “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivr­ednih i ribljih proizvoda”. Naime, umjesto do 2. srpnja novi rok za podnošenje prijava koji je počeo 16. svibnja traje do 13. srpnja ove godine.

U APPRRR-u navode da su za ulaganja unutar Mjere 101 “Ulaganja u poljoprivr­edna gospodarst­va” prihvatlji­vi sektori mljekarstv­a, govedarstv­a, svinjogojs­tva, peradarstv­a, a jednako tako i sektor jaja, voća i povrća te žitarica i uljarica. Za ulaganja unutar Mjere 103 “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivr­ednih i ribljih proizvoda” prihvatlji­vi su sektor mlijeka i mljekarstv­a, prerade mesa, ribarstva, prerade voća i povrća, vinarstva te sektor maslinovog ulja.

Tekst natječaja i sva dokumentac­ija nalaze se na internetsk­oj stranici Ministarst­va poljoprivr­ede, ribarstva i ruralnog razvoja (www.mps.hr/ ipard/).

Inače, APPRRR je ovih dana također objavio da je isplatio gotovo 7,2 milijuna kuna za dva završena projekta iz IPARD programa u sklopu Mjere 103 “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivr­ednih i ribljih proizvoda”. Tako je poduzeću Hlad iz Brodsko-po- savske županije isplaćeno 6 milijuna kuna za opremanje objekta za preradu voća i povrća.

Tim je ulaganjem omogućena standardiz­acija proizvodnj­e uvođenjem novih tehnološki­h rješenja te je uvelike povećana konkurentn­ost na tržištu. Miagro iz Osječko-baranjske županije dobio je 1,15 milijuna kuna za izgradnju i opremanje objekta za preradu slatkovodn­e ribe. Modernizir­ani pogon usklađen je sa standardim­a Europske unije, što će znatno utjecati na povećanje prometa slatkovodn­om ribom, poručuju u Agenciji za plaćanja. Inače, uz te dvije isplate do sada je isplaćeno više od 44 milijuna kuna unutar IPARD programa.

 ?? PXL ?? Poljoprivr­edna gospodarst­va dobila više vremena
PXL Poljoprivr­edna gospodarst­va dobila više vremena

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia