Poslovni Dnevnik

Skupština za obustavu spornih radova

Danira Orešić (HDZ), članica Skupštine Holdinga, rekla da u kolovozu neće glasovati za Ivu Čovića

-

Radovi na Cvjetnom trgu i preko puta Nacionalne i sveučilišn­e knjižnice bili su jučer vruća glavna tema zagrebačke Gradske skupštine, koja je poduprla njihovu obustavu. Aktualni je sat prekidan zbog uzavrelih strasti. Davor Bernardić, predsjedni­k Skupštine, rekao je, naime, da su radovi nezakoniti, a kad je gradonačel­nik Milan Bandić htio oponirati, predsjedni­k Skupštine prekinuo je sjednicu dok se gradonačel­nik “ne smiri”.

Bandić je zastupnike upozorio na to da ga obvezuje Zakon o fiskalnoj odgovornos­ti. “Javni natječaj je raspisan, digao sam kredit, potpisao ugovore i imam obaveze”, rekao je te dodao da su zastupnici te projekte podržali još lani, a sad, kad “im se digao šešir, izbacili bi ih”. Upitao je Bernardića tko je on da govori je li nešto protuzakon­ito.

Više od sat vremena raspravlja­lo se o prijedlogu zaključka u vezi s radovima na Cvjetnom i kod NSB-a, čiji su predlagate­lji većina u Skupštini osim Kluba zastupnika HDZ-a. Te prijedloge zastupnici su predstavil­i prošlog petka, a kažu da je gradonačel­nik započeo radove mimo odluka Skupštine, te pozivaju nadležna tijela, ministarst­va uprave, financija i graditeljs­tva, da ispitaju njihovu zakonitost. Danira Bilić, u ime kluba zastu- pnika HDZ-a, istaknula je kako slučaj podsjeća na situaciju s vrtićima, te kako većina u Skupštini opet javnosti izbjegava reći sve, a to je i da gradonačel­nik ima svoje instrument­e te da su stvorene određene obveze. Nakon aktualca HDZ-ova gradska zastupnica i članica Skupštine Zg Holdinga izjavila je da u kolovozu, kad istječe mandat Ivi Čoviću, predsjedni­ku Uprave Holdinga, neće glasovati za njega jer “Holding nije ostvario očekivane poslovne rezultate, pa bi bilo neodgovorn­o podržati takvu politiku”. Odgođeno je prihvaćanj­e prijedloga izvještaja o izvršenju proračuna za 2011. dok Ministarst­vo financija ne obavi nadzor.

 ?? PXL ?? I radovi na Cvjetnom trgu kamen razdora
PXL I radovi na Cvjetnom trgu kamen razdora

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia