Poslovni Dnevnik

Jarnjak: Bilješke su nastale za osobne potrebe

Svjedočenj­e nastavio bivši glavni tajnik HDZ-A

- IVANA JAKELIĆ/VL

NBilješke su nastajale na sjednicama, nešto je upisivao dan-dva poslije, no nisu prepisivan­e, objasnio je Jarnjak

oseći crnu aktovku s “blagom”, svojim orginalnim bilješkama o događanjim­a unutar HDZa, Ivan Jarnjak ušao je u sudnicu kako bi nastavio svjedočenj­e u slučaju Fimi media. Kao ni dan ranije, nijednim pogledom nije okrznuo nekadašnje­g šefa Ivu Sanadera, čiju su obranu upravo bilješke bivšeg glavnog tajnika HDZ-a najviše zanimale.

Na pitanje Čedu Prodanović­a, Sanaderova branitelja, kad ih je pisao, Jarnjak je odgovorio: “Uglavnom na sjednicama, na kojima sam bio. Neke sam događaje upisivao i dan dva poslije”.

“Jeste li ih pisali u te bilježnice ili ste ih prepisiva- li?”, pitao je dalje Prodanović. “One nisu prepisivan­e, pisane su rukom u ove bilježnice jer sam ja tako oduvijek radio”, odgovorio je Jarnjak. Prodanović­a je zanimalo i je li ih koristio kada je davao obranu u USKOK-u? Jarnjak je to potvrdio, ističući pritom kako bilješke nisu pisane s ciljem da ih koristi itko drugi osim njega. “Nastale su isključivo za osobne potrebe”, objasnio je Jarnjak svoju potrebu za skribomani­jom.

Sanaderovu obranu zanimala je potom priča oko zagrebačke Arene, odnosno dva milijuna eura koje je navodno Zoran Gobac skupio za stranku. O tome je već ranije iskaz dao Mladen Barišić, dok je Jarnjak kazao da ga je Barišić nazvao, kazao mu za to te još dodao da Sanader o tome ništa ne zna. Na Prodanović­evo pitanje zašto o to nije rekao Sanaderu, Jarnjak je odgovorio: “Rizničar je taj koji je trebao obavijesti­ti predsjedni­ka, a ja nisam smatrao za potrebnim da mu tu informacij­u prenosim”.

Sanaderovi branitelji Jarnjaku su predočaval­i dijelove iskaza Branke Pavošević, a najveći prijepor nastao je oko toga je li B. Pavošević Jarnjaku rekla da ide po novac kod Barišića u carinu, što stoji u zapisniku njegova iskaza iz istrage, ili mu je pak rekla da je tamo brojala novac, kako je on izjavio na glavnoj raspravi.

 ?? PIXSELL ?? Ivan Jarnjak na sudu je jučer objašnjava­o prirodu svoje skribomani­je
PIXSELL Ivan Jarnjak na sudu je jučer objašnjava­o prirodu svoje skribomani­je

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia