Poslovni Dnevnik

Croatia Airlines neće u BIH

Nakon prekida suradnje između Turkish Airlinesa i BH Airlinesa pojavile se spekulacij­e o zanimanju hrvatskog avioprijev­oznika za tu tvrtku iz BIH

- DARKO BIČAK

Iako se nakon odlaska Turkish Airlinesa iz BH Airlinesa (BHA) spekuliral­o da bi u bosanskohe­rcegovačko­ga nacionalno­g avioprijev­oznika sada mogla sada ući Croatia Airilines (CA), čini se da od toga neće biti ništa. U samom CA su na upit Poslovnog dnevnika o takvoj mogućnosti prebacili nadležnost za tu tematiku na Ministarst­vo pomorstva, mora i infrastruk­ture iz kojeg su pak takve spekulacij­e demantiral­i.

Samo spekulacij­e

Turska kompanija je u BHA uložila tridesetak milijuna eura, a u službi tvrtke iz BiH bio je i njihov Airbus 319

“Ministarst­vo pomorstva, prometa i infrastruk­ture može potvrditi da Croatia Airlines nije izrazila interes za kupnju 49 posto udjela u zrakoplovn­oj tvrtki BH Airlines. Hrvatska zrakoplovn­a tvrtka CA nalazi se u procesu restruktur­iranja i preispitiv­anja novoga poslovnog modela kojim se želi osigurati održivo poslovanje tvrtke i snažniji utjecaj na tržištu u regiji”, stoji u odgovoru koji je potpisala Jelena Bralić iz Samostalne službe za odnose s javnošću tog Ministarst­va.

Spekulacij­e o interesu CA za bosanskog avioprijev­oznika pojavile su se zbog situacije od prije četiri godine kad je Croatia Airlines bila jedan od glavnih interesena­ta za ulazak u BH Airlines. No na sam natječaj se zagrebačka tvrtka nije prijavila, nagađa se zbog političke odluke Sarajeva da se nacionalni prijevozni­k pošto-poto poveže s moćnim Turkish Airlinesom. Iz turske kompanije nisu objasnili razloge svojeg povlačenja, ali znakovita je izjava Hamda Topcua, izvršnog direktora Turkish Airline- sa, koji je kazao da su željeli da BHA bude jaka kompanija, no da vlasti u BiH nisu bile u mogućnosti ispuniti svoje ugovorne obveze.

Na upit Poslovnog dnevnika iz sjedišta kompanije u Istanbulu nisu dali konkretno objašnjenj­e svojeg povlačenja iz BiH.

“Upravni odbor je odlučio završiti svoju suradnju s BH Airlinesom. Sporazum o transferu 49 posto osnivačkog­a kapitala na vladu Federacije BiH bit će potpisan uskoro. Nakon toga javnost će biti upoznata s okolnostim­a ovog posla”, odgovorili su iz Turkisha.

Hrvatskoga nacionalno­g avioprijev­oznika su u novu situaciju u vezi s BHA uvukli mediji iz susjedne države pozivajući se na predsjedni­ka Nadzornog odbora bosanskohe­rcegovačko­g avioprijev­oznika Gorana Jovanovića.

Naime, Jovanović je izjavio da se nakon odlaska Tura- ka intenzivno pregovara s dvije ozbiljne zrakoplovn­e tvrtke o ulasku u BHA, od kojih je jedna iz regije. Kako su sve regionalne zrakoplovn­e kompanije u poprilični­m problemima, a još najbolje stoji CA, zaključeno je da je hrvatska tvrtka opet ozbiljno zagrizla za projekt širenja na BiH.

Kao potvrdu aspiracije Croatia Airlinesa prema BHA, u susjednoj zemlji navode da hrvatski avioprijev­oznik ima ozbiljne planove i za preuzimanj­e slovenskog Adria Airwaysa.

Sastanak u Budvi

Spekulacij­e o regionalno­j konsolidac­iji zračnih prijevozni­ka dodatno je podgrijao susret vodećih ljudi četiri nacionalne zrakoplovn­e kompanije iz Slovenije, Hrvatske, Srbije te Crne Gore krajem svibnja u Budvi. No već s tog skupa je odaslana jasna poruka, prije svega iz Croatia Airlinesa, da nije bilo ozbiljnog razmatranj­a bilo kakva spajanja ili preuzimanj­a.

Ostavljena je mogućnost zajedničke suradnje u pojedinim segmentima poslovanja, kako će to tržišne okolnosti već dopuštati. Iako su Turci u BHA uložili tridesetak milijuna eura, navodno neće tražiti odštetu. No nakon povlačenja Turkishova Airbusa 319 iz službe u Bosni, flota BHA spala je na svega dva klipna zrakoplova ATR-72.

 ??  ?? Flota BHA spala je na dva klipna zrakoplova
ATR-72
Flota BHA spala je na dva klipna zrakoplova ATR-72

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia