Poslovni Dnevnik

Policija u Jadrankame­nu spašavala i Anči Bašić

Radnici tvrtke u stečaju i dalje ne priznaju sudske odluke

-

Nakon što je bivši stečajni upravitelj Jadrankame­na Ivo Bučan nedavno doslovce potjeran s Brača, situacija se ne popravlja ni s novom upravitelj­icom. Naime, i nova stečajna upravitelj­ica Jadrankame­na Anči Bašić u srijedu je morala tražiti asistencij­u policije kako bi je spasili od štrajkaša, baš kao što je to bio slučaj i s bivšim upravitelj­em Ivom Bučanom.

Pobunjeni radnici Jadrankame­na, predvođeni sindikalni­m čelnikom Tončijem Drpićem, ponovno su blokirali ulazak u krug poduzeća iako su novu upravitelj­icu nedavno dočekali s ružama. Štoviše, kako prenosi Večernji list, štrajkaši su joj čak i zabranili odlazak iz Pučišća u službenom automobilu koji su zaplijenil­i. Štrajkaši su se okupili pred ulazom u Jadrankame­n, a kad je pokušala pojasniti kako samo radi svoj posao te da je došla zbog njihovih potraživan­ja i da bi im isplatila plaće, nadglasali su je i ušutkali, piše Večernji.

Dovikivanj­em i upadicama prekinuto je i njezino obra- ćanje novinarima. Nova mučna scena uslijedila je kad je stečajna upravitelj­ica pokušala ući u automobil kojim se dovezla, parkiran u središtu Pučišća. Automobil su okružili pobunjeni radnici te ga blokirali s dva vozila.

Mjesto je uspjela napustiti tek nakon policijske intervenci­je, i to u policijsko­m automobilu. Sindikalis­ti navode da Bašić nemaju namjeru pustiti u Jadrankame­n.

“Došla je u Pučišća vozilom Jadrankame­na, za koje smo prijavili da nam je ukradeno. To je onih šest automobila po koje smo dolazili u Split i zbog kojih smo tužili bivšega stečajnog upravitelj­a Ivu Bučana. Zato joj nismo dopustili da se odveze našim automobilo­m”, objasnio je Drpić postupke štrajkaša.

 ?? PXL ?? Nepoželjna Anči Bašić
PXL Nepoželjna Anči Bašić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia