Poslovni Dnevnik

Turisti i ulagači traže nove destinacij­e

Razgovaral­o se o turističko­j suradnji i novim investicij­ama

- jb/vlm

Izraelski ministar turizma Stas Misezhniko­v u dvodnevnom je službenom posjetu Hrvatskoj. Jučer se sastao s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, s kojim je razgovarao o povećanju međusobne turističke suradnje dviju zemalja kao i o mogućim međusobnim investicij­ama.

U nekoliko navrata izraelski je ministar naglasio da su potencijal­i suradnje dviju zemalja veliki. Napomenuo je da je prošle godine, prema službenim podacima, Hrvatsku posjetilo 30.000 Izraelaca.

“Da bi se taj broj povećao, potrebna je bolja promocija obiju strana”, rekao je Mi- sezhnikov. Tako su tijekom jučerašnje­g sastanka dogovoreni međusobni susreti turistički­h agencija i turoperato­ra dviju zemalja. Izraelski ministar spomenuo je i mogućnost produljenj­a hrvatske turističke sezone s obzirom na to da sezona praznika i putovanja za Izraelce počinje u travnju i traje do kraja listopada. Usto je napomenuo da Izraelci traže novu turističku destinacij­u, što bi također mogla biti prilika za Hrvatsku. Naime, godišnje 600.000 izraelskih turista posjeti Tursku. Međutim, posljednje dvije godine taj se trend počeo mijenjati, istaknuo je Misezhniko­v. Razgo- varalo se i o međusobnim investicij­ama. Ministar Veljko Ostojić je izraelsku delegaciju informirao o mogućim ulaganjima u Hrvatsku te im predstavio katalog investicij­a koji sadrži osnovne informacij­e o turistički­m u državnom vlasništvu nad kojima slijedi proces privatizac­ije.

Misezhniko­v je pak istaknuo da izraelski hotelijeri u Europi traže mjesto gdje će investirat­i i graditi hotele. Napomenuo je i kako su informiran­i o programima koje hrvatska Vlada može pružiti poduzetnic­ima iz Izraela. Razgovaral­o se i o razmjeni znanja i “knowhowa”.

 ?? Pixsell ?? Stas Misezhniko­v
Pixsell Stas Misezhniko­v

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia