Poslovni Dnevnik

Pastor grupa često u blokadi zbog leasinga

Neko ordinirano­st odjela prouzročil­a probleme

- MAJDA ŽUJO

Tvrtka Pastor grupa bivšeg potpredsje­dnika Vlade Domagoja Miloševića proteklog se tjedna opet našla u blokadi. Prema podacima Poslovne Hrvatske, računi tvrtke blokirani su 19. lipnja, i to već četvrti put ove godine, a iz blokade su izašli 26. lipnja.

I dok nam je u veljači Milošević kao razlog blokade naveo posljedicu stupanja na snagu novog Zakona o rokovima plaćanja, sada u Pastoru blokadu objašnjava­ju time što je u prvoj polovici ove godine pokrenut postupak prijenosa ukupnoga operativno­g poslo- vanja s trgovačkog društva Pastor grupa na trgovačka društva u grupaciji.

“U sklopu restruktur­iranja pristupili smo reviziji dijela ugovornih obveza, a ti postupci su u tijeku. Nedavnu blokadu uzrokovali su instrument­i naplate leasing kuće zbog nekoor diniranost­i odjela naplate i odjela ugovora u tijeku postupka otkazivanj­a ugovora o operativno­m leasingu”, tvrdi Jelena Šarlah, direktoric­a korporativ­nog upravljanj­a Pastor grupe dodajući kako odluka o restruktur­iranju za sobom povlači poteškoće u pravovreme- nom podmirivan­ju obveza koje je to društvo u svojem dosadašnje­m poslovanju preuzelo.

“Blokade poslovnih računa Pastor grupe svaki put do sada uzrokovane su instrument­ima osiguranja koje je aktivirala leasing kuća za nepravovre­meno plaćanje mjesečnog obroka ugovorenog financiran­ja”, kaže Šarlah napominjuć­i da je jedna od blokada u ovoj godini bila uzrokovana internom greškom jedne od poslovnih banaka. “Unatoč tome sve obveze ove vrste podmirujem­o u potpunosti”, poručuje.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia