Poslovni Dnevnik

Završilo vrijeme masovne stanogradn­je

Direktor Divizije za građenje Nexe grupe i Nexe gradnje, objašnjava kako se njegova kompanija snašla u vrijeme gospodarsk­e krize te govori o perspektiv­ama domaće građevinsk­e industrije

- DARKO BIČAK

HProjekti za poznate kupce i izlazak na inozemno tržište ključ su za preživalja­vanje građevinsk­ih tvrtki

rvatska građevinsk­a industrija je već godinama u problemima, a izlaz iz duboke krize još se ne nazire. O krizi i perspektiv­ama ove gospodarsk­e grane razgovaram­o s Miljenkom Zovkom, direktorom Divizije za građenje u Nexe grupi. ke infrastruk­ture. To je izuzetno velik posao, koji bi sigurno zaposlio sve domaće kapacitete za idućih pet do deset godina. Očekujem i jačanje trenda gradnje u segmentu pomorskih građevina, poput luka i marina. Taj je trend iznimno zanimljiv zbog turizma i povoljnoga geografsko­g položaja Hrvatske.

U tim projektima mogu sudjelovat­i samo snažne građevinsk­e kompanije, pa i u tom smislu očekujem nastavak čišćenja tržišta u Hrvatskoj. Sa zadovoljst­vom mogu reći je da je Nexe gradnja spremna preuzeti i odraditi najzahtjev­nije poslove. Naše su najbolje referencij­e izvedbe složenih projekata poput rekonstruk­cije Muzičke akademije u Zagrebu, ali i gradnje posebnih složenih energetski­h objekata poput bioplinski­h postrojenj­a – trenutno radimo na dva takva projekta – pa sve do gradnje kanalizaci­jskih mreža i sličnih komunalnih poslova.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia