Poslovni Dnevnik

Do 2019. rast od 16,8 posto

Digitalna transforma­cija

-

Digitalna

transforma­cija, koja će u Hrvatskoj do 2019. godine povečati tržište IT usluga za 100 milijuna eura uz prosječan godišnji rast od 6,5 posto, velika je prilika za hrvatske IT tvrtke na lokalnom tržištu. Međutim, novo istraživan­je agencije IDC pokazuje da su prilike za hrvatske IT tvrtke u području digitalne transforma­cije još veće na globalnom tržištu, jer će ono do 2019. upravo potaknuti redefinira­njem velikih kompanija prosječno rasti 16,8 posto na 2,1 milijardu dolara.

Digitalna transforma­cija u Hrvatskoj će do 2019. biti pojedinačn­o najveći pokretač rasta tržišta IT usluga. U taj su posao stoga ušle sve velike IT kompanije, ali i igrači iz drugih branši koji su sami pokrenuli svoje digitalne transforma­cije. Tako je za takve poslove sve više zainteresi­ran Hrvatski telekom i njegova tvrtka kći Combis, a također i Agrokorov mStart.

U IDCu kažu da će digitalnom transforma­cijom biti pogođene sve razine upravljanj­a u organizaci­jama te da će zahvatiti sve procese do proizvoda i usluga. Kompanije u Hrvatskoj to su već započele kroz primjenu omni-channel načina rada.

 ??  ?? Slijede velike promijene
Slijede velike promijene

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia