Poslovni Dnevnik

Poslodavci­ma porezne olakšice za zapošljava

Pomoć Izmjenama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosu za socijalno osiguranje Sr

-

Srpskim poslodavci­ma iz privatnog sektora od 1. siječnja 2016. godine osigurani su fiskalni poticaji, kako bi se potaklo zapošljava­nje i otvaranje novih radnih mjesta. Poslodavci pozitivno ocjenjuju porezne olakšice i najavljuju novo zapošljava­nje, priopćeno je iz Gospodarsk­e komore Srbije.

Izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosim­a za obvezno socijalno osiguranje, koje se primenjuju od 1. siječnja, produžena je primjena postojeće olakšice za zapošljava­nje novih osoba, koja se ostvaruje kao pravo poslodavca da ostvari povrat dijela plaćenog poreza na zaradu i dijela plaćenih doprinosa za obvezno socijalno osiguranje za novozaposl­enu osobu. Olakšica se ostvaruje u visini od 65, 70 i 75%, ovisno o broju novozaposl­enih, na temelju zarade novog radnika isplaćene zaključno s 31. prosincem 2017. godine.

Uvedena je, također, i nova olakšica za poslodavca mikro i male tvrtke, kao i za poduzetnik­e, koji zaposle najmanje dva nova radnika. Olakšica predviđa povrat 75% plaćenog poreza na zaradu i doprinosa za obvezno socijalno osiguranje za novozaposl­enog. Tu privilegij­u ne može ostvariti poslodavac koji već koristi neku vrstu poticaja, u skladu s odgovaraju­ćim propisom. Članovi Foruma MSPP PKS

 ??  ?? Poduzetnic­i najavljuju otvaranje novih ra
Poduzetnic­i najavljuju otvaranje novih ra

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia