Poslovni Dnevnik

Skijališta Srbije godinu završila u plusu

NAJBLIŽI NULI BILI SU 2014. GODINE Novi rast U prosincu 2015. ostvaren neto prihod 68% veći nego u istom razdoblju 2014.

-

Skijališta Srbije uspješno posluju i poslovnu godinu završavaju pozitivno, a dobrom poslovnom rezultatu pridonijel­o je prije svega racionalno poslovanje i smanjenje svih vrsta troškova, izjavio je direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnajić.

U razgovoru za Centar za otvoreni dijalog, rekao je da Skijališta ne dobivaju nikakve subvencije za tekuće poslovanje kompanije, kao ni tvrtka koju vodi nije kreditno zadužena.

Ljevnajić tvrdi da su bespovratn­e subvencije, odobravane prijašnjih godina, korištene isključivo za ulaganje u infrastruk­turu i opremu, u nove žičare, sustave za umjetni snijeg, izradu planske dokumentac­ije, ulaganje u energetsku infrastruk­turu.

“U posljednje dvije godine odobravan je samo određeni iznos sredstava namijenjen radu Skijaškog centra Brezovica”, objasnio je Ljevnajić.

Navodi da su Skijališta Srbije 2012. godine smanjila plaće prosječno za oko 18 posto, kao i da se poslovni prihodi tvrtke u posljednje tri godine povećavaju za oko 25 posto.

“Veljača 2015. godine je s prometom od 275 milijuna dinara najbolji mjesec u povijesti kompanije. U posljednjo­j zimskoj sezoni prodano je ukupno 234.304 tisuća karata, odnosno 466.299 skijaških dana, ostvaren je ukupan promet u iznosu od 798,096.239 dinara”, naveo je Ljevnajić.

Dodao je da je u prosincu ove zimske sezone ostvaren neto prihod za 68 posto iznad neto prihoda u istom razdoblju prošle godine.

Skijališta Srbije u 2016. žele nastaviti s pozitivnim poslovanje­m, također imaju nove planove kada je riječ o ulaganjima u skijaške centre.

 ??  ??
 ?? PD ?? Prihodi Skijališta Srbije stalno se povećavaju
PD Prihodi Skijališta Srbije stalno se povećavaju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia