Poslovni Dnevnik

Otkrivena i četvrta offshore tvrtka S. Malog

Poduzetan Gradonačel­nik Beogreda upleten u mutne poslove

-

Dvije tvrtke Siniše Malog sudjeloval­e su u kupnji luksuznih apartmana u bugarskom ljetovališ­tu

USrbiji su novinari Mreže za istraživan­je kriminala i korupcije otkrili, kako navode, još jednu četvrtu po redu offshore kompaniju koja je povezana s gradonačel­nikom Beograda.

Dosad su već objavili nekoliko dokumenata koji, kako tvrde, dokazuju da je u vrijeme obavljanja javnih dužnosti Mali bio dio tih kompanija s ne baš transparen­tnim poslovanje­m.

Gradonačel­nik Siniša Mali posljednje navode mreže KRIKa ne želi komentirat­i, javlja Al Jazeera.

Britanski Djevičansk­i otoci su poznatiji po offshore kompanijam­a nego po turizmu, a te se kompanije, gotovo uvijek povezuju s pranjem novca. Mreža KRIK nije tako izričita u svojim optužbama, ali prvog čovjeka Beograda proziva za netranspar­entnost u službenoj biografiji.

Stevan Dojčinović iz Mreže za istraživan­je kriminala i korupcije je rekao: “Mi Malog znamo kao čovjeka koji je radio u Agenciji za privatizac­iju, poslije toga je vodio privatnu konzultant­sku agenciju Oli Consulting, pa postao savjetnik za financije tada prvom potpredsje­dniku vlade Vučiću, a zatim gradonačel­nik. Naše priče otkrivaju da je cijelo vrijeme, od kad je bio u Agenciji za privatizac­iju do danas, uporno osnivao različite offshore tvrtke”.

KRIK je do sada objavio dokumentac­iju koja gradonačel­nika Beograda povezuje s četiri takve kompanije. Dvije, za koje KRIK tvrdi da im je Siniša Mali i dalje direktor, sudjeloval­e su u kupnji luksuznih apartmana u bugarskom ljetovališ­tu Sveti Nikola krajem 2012. godine.

 ??  ?? Malog se optužuje za netranspar­entnost u službenoj biografiji
Malog se optužuje za netranspar­entnost u službenoj biografiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia