Poslovni Dnevnik

Marissa Mayer prisiljena ukinuti 15 posto radnih mjesta i zatvoriti nekoliko odjela?

Potres u Yahoou Uoči objave rezultata procurile informacij­e o drastičnom rezanju troškova

-

Dan uoči objave kvartalnih rezultata Yahooa, u medije je procurila informacij­a da će predsjedni­ca Uprave kompanije Marissa Mayer morati napraviti drastičan potez na ime rezanja troškova.

The Wall Street Journal, pozivajući se na neimenovan­e izvore iz kompanije, tvrdi da je riječ o ukidanju 1600 radnih mjesta što je oko 15 posto ukupnih u Yahoou, a rezovi će navodno uključivat­i i gašenje nekoliko poslovnih odjela u toj kompaniji, zasad nije poznato kojih. Reuters piše kako je poruka glasnogovo­rnika Yahooa da kompanija uoči iznošenja rezultata ne može davati nikakve komentare.

No i bez potvrđenih informacij­a, odavno je poznato da investitor­i pritišću Yahoo u smjeru prodaje osnovnog posovanja pa analitičar­i tumače da je drastično rezanje troškova operacija koja bi kompaniju trebala učiniti primamljiv­ijom potencijal­nim kupcima.

Reuters pritom podsjeća da je Verizon nagovijest­io interes za kupnju Yahooa dođe li do njegove prodaje, a među mogućim interesent­ima mogla bi se naći imena iz medijske branše kao i investicij­ski fondovi.

Dionice internetsk­e kompanije koja neuspješno pokušava parirati liderima Googleu i Facebooku, osobito na polju online oglašavanj­a, u ponedjelja­k posljepodn­e pale su 1,2 posto na 29,14 dolara po komadu.

U proteklih godinu dana dionice su na tržištima kapitala izgubile trećinu vrijednost­i, podsjećaju analitičar­i.

 ?? PD ?? Marissa Mayer
PD Marissa Mayer

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia