Poslovni Dnevnik

SR Technics seli iz Züricha u Beograd

Tvrtka koja se bavi remontom putničkih zrakoplova godišnje servisira 1050 letjelica

-

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, sastao se s Jeremyjem Remachaom, izvršnim direktorom grupe SR Technics koja se bavi remontom putničkih zrakoplova, a koja se preseljava iz Züricha u Beograd.

Vučić je rekao da je Srbiji potrebno više kompanija koje će zapošljava­ti mlade i stručne ljude i istovremen­o pozvao strane investitor­e da svoj posao prebace u Srbiju jer će više zarađivati, a dobiti kvalitetne radnike.

SR Technics je jedna od najvećih svjetskih kompanija za održavanje, popravak i remont putničkih zrakoplova, koja može održavati većinu Airbusovih i Boeingovih letjelica. Zapošljava oko 3300 radnika diljem svijeta koji servisiraj­u oko 1050 zrakoplova. Kompanija je administra­ciju počela seliti iz Züricha u Beograd početkom prošle godine kada je i službeno počeo raditi centar poslovnih procesa SR Technicsa.

Sedište kompanija je na aerodromu u Zürichu, a ima podružnice u Ženevi, Irskoj, Malti, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španjolsko­j, Australiji i Maleziji. Prodajni prostori su na Floridi, u Mumbaiju, Singapuru, Sidneyu i Šangaju, dok centre za trening ima u Zürichu i Abu Dhabiju.

Premijer Srbije je podsjetio da tvornica u Srbiji trenutno zapošljava 120 radnika, a da će do kraja godine imati 220 zaposlenih, a u 2017. godi- ni još 50, kao i da 80% radnika čine mladi ljudi do 40 godina starosti. Prema njegovim riječima, plaće su dvostruko veće od prosjeka u Srbiji i iznose oko 1000 eura.

Vučić je izrazio nadu da će ta kompanija, osim administra­tivnog središta, u Srbiji proširiti i posao, te da bi Srbiji mnogo značilo kad bi mogla održavati uskotrupne zrakoplove, jer bi to bio posao koji bi u ovom trenutku Srbiji donio prihod možda i veći od onog kojeg donosi Air Serbia. Vučić je zahvalio zaposlenim­a jer su pokazali da Srbija ima mlade talentiran­e ljude, a čelnicima kompanije poručio da će uvijek imati podršku vlade Srbije, koja će se ponašati ozbiljno i odgovorno.

 ?? PD ?? SR Technics je ranije preselio administra­ciju u Srbiju
PD SR Technics je ranije preselio administra­ciju u Srbiju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia