Poslovni Dnevnik

TVORNICA STARTUPA BIVŠI ČELINIK HT-A ODABRAO VIP INTERNET

Tvornica startupa Pružatelj usluga interneta u HUB-u 385 je Vip, danas se u prostor useljavaju prvi stanari

- BERNARD IVEZIĆ

Ne mogu još ništa potvrditi. Iako je internet već spreman i može se koristiti, još nismo formalno potpisali ugovor s operaterom, kaže I. Šoljan

Ivica Mudrinić, bivši HDZov ministar prometa, negdašnji šef Hrvatskog telekoma (HT) i do 1. siječnja stariji potpredsje­dnik Deutsche telekoma (DT), na poslovnu scenu vraća se s najvećim coworking prostorom u Hrvatskoj HUB385, no u novom biznisu, čini se, neće surađivati s operaterom što ga je godinama vodio nego s njegovim prvim konkurento­m. U petak je, naime, na svečanom otvaranju HUB385 imao aktivnu wifi mrežu pod brendom Vip. Ivana Šoljan, koja je uz Mudrinića i Antu Magzana susonivači­ca HUBa 385, nije željela potvrditi je li uistinu riječ o Vipnetu. No, naglasila je da pružatelj usluga interneta neće biti “operater na kojeg svi mislimo”, aludirajuć­i na HT.

“Ne mogu još ništa potvrditi. Iako je internet već spreman i može se koristiti u našem prostoru, još nismo formalno potpisali ugovor s operaterom”, kaže Šoljan.

Dodala je kako je s 2500 kvadrata prostora to najveći coworking pristor u Hrvatskoj. Usto, posrijedi je prvi coworking prostor u Hrvatskoj čije će radno vrijeme biti od 024 sve dane u godini. Prostor u koji je uloženo pola milijuna eura ima kapacitet 400 radnih mjesta.

Sadrži otvoreni prostor, urede, konferenci­jske dvorane, kinodvoran­e i hardverski laboratori­j. U sklopu HUBa 385 je i atomsko sklonište. Danas u prostor usaljavaju prvi stanari. Među njima je i razvojni odjel najveće softverske tvrtke u Hrvatskoj IN2 grupe, koja će u HUBu 385 razvijati svoje poslovanje s dronovima.

“Neki od naših prvih stanara vrlo su aktivni na sceni, poput Repslyja, Dotmetrixa, Netokracij­e, Muzika.hra i Binarije, a vjerujem da ćemo pobuditi zanimanje i razvojnih odjela velikih kompanija izvan ITa”, zaključuje Ivana Šoljan.

 ??  ?? Ivica Mudrinić, Ivana Šoljan i Ante
Magzan, suosnivači HUB-a 385
Ivica Mudrinić, Ivana Šoljan i Ante Magzan, suosnivači HUB-a 385

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia