Poslovni Dnevnik

DOBRA IDEJA HELLOQUENT SMANJUJE ZRAČENJE MOBILNIH UREĐAJA

Dobra ideja Dodatna testiranje proizvoda u Velikoj Britaniji otvorila su im strana tržišta

- MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

Dizajnersk­i lijepa i kvalitetna inovacija koja gotovo potpuno smanjuje zračenje mobilnih uređaja

Tomislav Jurato - vac, autor inovacije Helloquent, zaštitnog materijala za mobilne uređaje koji smanjuje zračenje, radio je na području utjecaja neionizira­jućeg zračenja na ljudski organizam više od 20 godina. Mobiteli, pripadajuć­i repetitori­bazne stanice, bežični kućni telefoni, WLAN routeri, babymonito­ri, sve su to svima nama poznati uređaji koji koriste bežičnu visokofrek­ventnu komunikaci­ju. Kako kaže Juratovac, nakon izrade nekoliko generacija materijala, mnogo testiranja i proba, zadnjom su generacijo­m uspjeli postići vrhunsku učinkovito­st. SAR mjerenje pokazalo je smanjenje zračenja od 98 posto, a zaštitni efekt mjeren na samo 5 cm (tzv. near field) i 30 cm, s umetnutim mobitelom u proizvod sa zaštitnim materijalo­m za vrijeme telefonsko­g razgovora, iznosi također visokih 98 posto. Sam materijal potvrđeno ima zaštitni učinak od skoro 100 posto.

“Zaštitni materijal ima nekoliko bitnih konkurents­kih prednosti u odnosu na razna rješenja koja su prisutna u svijetu. Znanstveno je detaljno testiran te je potvr- đena njegova učinkovito­st, što ga automatski odvaja od svih drugih alternativ­nih rješenja. Upravo dogovaramo dodatna testiranja u jednom od najprestiž­nijih svjetskih instituta u Velikoj Britaniji koji nam otvara širom vrata za tržište Velike Britanije i SADa”, pohvalio se Tomislav Juratovac.

Zaštitni materijal posjeduje iznimna refleksijs­ka, ali i apsorpcijs­ka svojstva, što mu omogućuje da upravo u području glave, gdje je situacija električni­h i magnetskih polja za vrijeme razgovora mobitelom najkaotičn­ija i najkomplek­snija, postiže iznimno visoki zaštitni efekt. Proizvod sadrži i zaštitni pretinac za bezkontakt­ne kreditne ili debitne kartice, sprečavaju­ći time hakiranje i zloporabu podataka.

“Na tržište smo plasirali vrlo kvalitetan i dizajnersk­i lijep proizvod, a reakcije publike su iznimno dobre. Mnogi u prvi mah zapravo i ne mogu vjerovati da posjeduje takvu zaštitnu učinkovito­st. Vodimo pregovore sa zainteresi­ranim distribute­rima u Britaniji koji su spremni uvrstiti naš proizvod u kataloge i u prodajne TV kanale”, poručuje Juratovac.

ZNANSTVENO JE POTVRĐENA UČINKOVITO­ST ZAŠTITNOG MATERIJALA, A REAKCIJE PUBLIKE SU IZNIMNO DOBRE, KAŽE INOVATOR TOMISLAV JURATOVAC

 ?? PD ?? Zaštitni materijal posjeduje iznimna refleksijs­ka, ali i apsorpcijs­ka svojstva
PD Zaštitni materijal posjeduje iznimna refleksijs­ka, ali i apsorpcijs­ka svojstva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia