Poslovni Dnevnik

Valamar će ove godine investirat­i 262 mil. kn, dobit lani udvostruči­li

Grade Ove godine u hrvatski turizam trebalo bi biti uloženo 670 mil. eura, najavio ministar

- pd

UHrvatskoj bi ove godine u turizam trebalo biti uloženo 670 milijuna eura, što je oko 35 posto više nego prošle godine, izjavio je u ponedjelja­k ministar turizma Anton Kliman, koji je posjetio kamp Lanternu u Taru, gdje Valamar Riviera ulaže 86 milijuna kuna, i hotel Amarin koji u Rovinju gradi Maistra.

U Amarin Maistra ulaže čak 300 milijuna kuna, hotel će biti namijenjen obiteljima s djecom, imat će s 280 smještajni­h jedinica u koje će se moći smjestiti 550 gostiju. Predsjedni­k Uprave Maistre TomiŽELJKO slav Popović rekao je da im je cilj u iduće dvije godine uložiti još 1,6 mlrd. kn kako bi više od 95 posto hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri i pet zvjezdica.

Predsjedni­k Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin istaknuo je pak da je ulaganje te tvrtke u Lanternu najveće ovogodišnj­e pojedinačn­o ulaganje u kamping u Hrvatskoj. “Konverzija kampova u moderne kamping resorte više kvalitete jedan je od ključnih potencijal­a rasta turizma”, kazao je Kukurin dodavši da će Valamar ove godine investirat­i ukupno 262 milijuna kuna. Ta je turistička kompanija, prema nerevidira­nom izvještaju objavljeno­m jučer na ZSE, lani ostvarila neto dobit od 105,3 milijuna kuna, što je dvostruko više u odnosu na 2014. Ukupni konsolidir­ani prihodi porasli su 18%, na gotovo 1,3 milijarde kuna, operativna dobit prije kamata i amortizaci­je (EBITDA) iznosi 423 milijuna kuna, odnosno 49 posto više nego prethodne godine.

Uz akviziciju Hotela Baška, 2015. su realiziral­i investicij­ski ciklus u vrijednost­i od 358 milijuna kuna.

 ?? D. MARUŠIĆ/PIX ?? U Isabella Island Resort uložili 250 mil. kn
D. MARUŠIĆ/PIX U Isabella Island Resort uložili 250 mil. kn

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia