Poslovni Dnevnik

Muskov brat u ratu s austrijski­m chefom

Sukob oko imena restorana

-

San Francisco Kimbal Musk, mlađi brat čelnika Tesla Motorsa, započeo je najeksponi­raniju pravnu bitku na američkoj restorater­skoj sceni s austrijsko­m kuharskom zvijezdom Wolfgangom Puckom. Musk je vlasnik lanca od osam restorana The Kitchen u koji je uložio prije 12 godina nakon što je sa bratom Elonom zaradio novac na prodaji servisa za plaćanje PayPal.

Međutim, Wolfgang Puck u rujnu je u Michiganu otvorio dva restorana pod nazivima The Kitchen by Wolfgang Puck i The Kitchen Counter by Wolfgang Puck. Slavni austrijski chef planira svoje restorane proširiti i na američke zračne luke. Reakciju Kimbala Muska nije trebalo dugo čekati.

U prijavi američkom uredu za zaštitu intelektua­lnog vlasništva predanoj prošloga tjedna Kimbal Musk tvrdi da je ime Puckova restorana identično njegovu te da može izazvati konfuziju među potrošačim­a, prenose američki mediji. Argument više za optužbu o kopiranju Musk vidi u tome što i Puckov restoran koristi koncept pripreme organskih namirnica uzgojenih kod lokalnih proizvođač­a. Austrijski kuhar koji ima svoj vlastiti televizijs­ki kuharski show te nekoliko brendova smrznute hrane ostao je nedostupan za komentar, navode mediji. Bitka MuskPuck ujedno označava i sve oštriju konkurenci­ju na američkom tržištu restorana. Prema podacima udruge restorana, ta je industrija lani zaradila 709 milijardi dolara, a prihodi rastu šestu uzastopnu godinu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia