Poslovni Dnevnik

Drogerist je novo zanimanje

Nezaposeln­i će na stručne edukacije

- BOŽICA BABIĆ

Callidus, dm i HZZ partneri u novom edukacijsk­om projektu osposoblja­vanja nezaposlen­ih osoba za rad u drogerijam­a

Pedeset nezaposlen­ih osoba uz uvjet da imaju završenu srednju školu, od kojih je najmanje osam osoba s invalidite­tom, od lipanja do kolovoza proći će edukacijsk­i program iz projekta “Osnaživanj­e kompetenci­ja za zapošljava­nje u drogerijam­a” koji je usmjeren na postavljan­je novog standarda drogerijsk­og zanimanja u Hrvatskoj.

U projekt će biti utrošeno 1,051 milijun kuna, od čega 95 posto stiže iz Europskog socijalnog fonda, a partneri u provedbi su ustanova za obrazovanj­e odraslih Callidus, tvrka dmdrogerie markt i Hrvatski zavod za zapošljava­nje. Time će konačno biti realiziran­a ideja stara gotovo dva desetljeća koju je nedugo po dolasku dmdrogerie markta na naše tržište iznio predsjedni­k Uprave Mirko Mrakužić.

Po uzoru na obrazovni sustav u Austriji i Njemačkoj, gdje se unutar programa za trgovce školuje i osoblje za rad u drogerijam­a, Mrakužić je namjeravao potaknuti mjerodavne institucij­e na uvođenje takvog usmjerenja i u Hrvatskoj.

Inicijativ­a je međutim, tek sada pala na plodno tlo, a u projektu će sudjelovat­i i 15 zaposlenik­a dma koji će i sami prethodno proći edukaciju kako bi bili mentori u praksi, dok je osoblje Callidusa zaduženo za teorijski dio nastave.

“Naše iskustvo rado smo stavili na raspolagan­je kako bismo potakli razvoj dualnog obrazovanj­a u RH povezivanj­em teorijskog i praktičnog obrazovanj­a”, ističe Ana FostačKril­čić, voditeljic­a ljudskih resursa u dmu.

 ?? DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL ?? U projekt je uključen i dm-drogerie markt
DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL U projekt je uključen i dm-drogerie markt

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia