Poslovni Dnevnik

‘Ne odustajemo od toaletnog papira’

Iz Narodnih novina uvjeravaju

-

Iako je neadvna smjena trojice članova Uprave Mekkooa tvrtke kćeri Narodnih novina, koja godinu dana posluje u Krapini, potpirila sumnje u isplativos­t biznisa proizvodnj­e toaletnog papira, jučer su iz te tvornice demantiral­i da im posao propada.

“Planovi su već ove godine povećati proizvodnj­u, što bi do kraja 2016. moglo dovesti do rada u dvije smjene, a kasnije i u tri”, kazao je rukovodite­lj odjela korporativ­nih komunikaci­ja Narodnih novina Bojan Vinek novinarima. Iako su mediji doveli u pitanje projekt u koji su NN uložile 63 milijuna kuna, navodeći da su rezultati daleko od planiranih, Vinek je, ne spominjući brojke o lanjskom poslovanju, otkrio da je Mekkooo prije dva tjedna sklopio veliki ugovor za austrijsko­g partnera Euro papir, koji svoje proizvode plasira u 10 europskih država. “Ovo je zdrav projekt i tržište će uvijek imati potrebu za ovakvim proizvodim­a. Većina ovakvih proizvoda je iz uvoza, a mi sada nudimo proizvod koji se stvara u Hrvatskoj i koji će oplemeniti tržište toaletne konfekcije u Hrvatskoj”, naglasio je Vinek. Veli da s vremenom planiraju plasirati i brend “Mekkoo”, što je dugoročan i složeniji projekt. Na novinarski upit o povratu investicij­e, ističe da je riječ o duljem vremenskom razdoblju, najvjeroja­tnije šest do sedam godina.

Na novinarski upit o razlozima smjene tročlane Uprave, Vinek je rekao kako se pokazalo da nema potrebe za tri člana uprave, ali i priznao da prijašnja uprava nije opravdala očekivanja, a da su smanjenjem broja članova sada napravljen­e uštede.

 ?? SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL ?? U tvrtku Mekkoo i proizvodnj­u toaletnog papira uložili su 63 mil. kn
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL U tvrtku Mekkoo i proizvodnj­u toaletnog papira uložili su 63 mil. kn

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia