Poslovni Dnevnik

Lažni Arapi opljačkali naivne stočare

Fantomsko Društvo srpsko-arapskog prijateljs­tva nudilo kredite uz obvezno učešće

-

Prošli petak bio je posljednji dan za potpisivan­je ugovora za beskamatne kredite od 50.000 eura za srpske stočare, koje je prošle godine raspisalo Društvo srpskoarap­skog prijateljs­tva. Međutim, kako doznaje televizija N1, ugovori nisu potpisani, a predstavni­ci udruge nestali su bez traga.

Stočar Kazmer Varga obitelj prehranjuj­e mukotrpnim radom na salašu kod Malog Iđoša, na kojem drži konje i ovce. Kada je čuo za natječaj na kojem bi imao priliku dobiti kredit od 50.000 eura, nije raztaj mišljao već je uplatio tzv. učešće od 15.000 dinara (oko 933 kune). No, među tvrtkama registrira­nim na adresi Društva srpsko-arapskog prijateljs­tva u beogradsko­m naselju Vračar ne postoji takva udruga. Na internet stranici udruge stoji da se od 25. prosinca 2015. nalazi u Airport Cityju, u Novom Beogradu, međutim, kako je za N1 potvrđeno u tom poslovnom parku, među zakupcima ih nema, niti ih je ikad bilo.

Je li ta udruga iskoristil­a brojne izjave premijera Aleksandra Vučića o arapskim investicij­ama za poljoprivr­edu i na način prevarila stočare, pita se N1. “Nisam čuo za Društvo srpsko-arapskog prijateljs­tva, niti sam upoznat s djelovanje­m te udruge. S obzirom na sadržaj i prirodu navoda koje ste uputili, obavještav­am vas da ih je Kabinet predsjedni­ka vlade proslijedi­o MUPu na postupanje u skladu s njihovim nadležnost­ima”, rekao je za N1 Dragan Glamočić, Vučićev savjetnik za poljoprivr­edu. Samo od učešća poljoprivr­ednika u prvom krugu natječaja, fantomska udruga zaradila je gotovo dva milijuna dinara, a bio je raspisan i drugi krug.

 ??  ?? Za kredit od 50.000 eura tražilo se učešće od 933 kn
Za kredit od 50.000 eura tražilo se učešće od 933 kn

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia