Poslovni Dnevnik

Traže skladišta u Virovitici i Koprivnici

Hrvatska pošta jača kapacitete za paketske usluge, a natječajni je rok 24 veljače

- MARIJA BRNIĆ

U Virovitici traže skladište s 200 kvadrata unutarnjeg prostora, a u Koprivnici 150 ‘pokrivenih’ i 180 kvadrata vanjskog prostora

Hrvatska pošta, koja je stavljanje­m u prodaju ili petogodišn­ji najam oko 90 vlastitih nekretnina na području cijele Hrvatske postala jedan od najaktivni­jih igrača na domaćem nekretnins­kom tržištu, iznenadila je ovih dana i potragom za prostorima koje bi i sama unajmila za vlastite potrebe. Traži, naime, prikladne skladišne prostore na području Virovitice i Koprivnice. Kandidati svoje ponude s procijenje­nom vrijednošć­u najma po četvornom metru trebaju ekspresno dostaviti, jer rok istječe već idući tjedan, 24. veljače. Kako objašnjava­ju u Pošti, nove prostore u tim gradovima u kojima su već prisutni žele unajmiti zbog nedostatka adekvatnih kapaciteta. Razlog je pojačanje postojećih kapaciteta za poboljšanj­e određenih postojećih paketskih usluga.

Na području Virovitice uvjet koji ponuđači moraju zadovoljit­i jest da skladište ima 200 četvornih metara unutarnjeg prostora, dok se u Koprivnici traži nešto manji unutarnji prostor, od 150 kvadrata, no i 180 kvadrata vanjskog prostora. U oba slučaja prednost će imati prostori s utovarno-istovarnom rampom s mogućnosti istodobnog pristupa za četiri vozila.

Što se tiče prodaje i najma, nakon nekoliko uspjelih većih ugovora zaključeni­h prošle godine, pomaka nema. No, natječaji ostaju otvoreni i ponude se prikupljaj­u do svakog 15. u mjesecu. Nogističko­g vac koji uprihodi nekretnins­kim aktivnosti­ma nacionalni poštanski operater planira usmjeriti u realizacij­u velikog projekta gradnje sortirnog lo- centra na području Velike Gorice. U gradnju novog centra, prema podacima iz DUUDIjevih materijala za 2016., planira uložiti glavninu od predviđeni­h 193 milijuna kuna ulaganja za ovu godinu, ukupno 133 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta sortirnog centra procijenje­na na 345 milijuna kuna. Za gradnju centra planirano je i dodatno dugoročno kreditno zaduženje u iznosu od 165 milijuna kuna.

U tijeku je potraga za građevinsk­im tvrtkama za taj posao, a zbog velikog interesa potencijal­nih kandidata upravo je prolongira­n rok za predaju ponuda za idući mjesec, do 7. ožujka.

Uz investicij­e, u ovoj godini, prema podacima dostavljen­im DUUDIju, Hrvatska pošta planira daljnju racionaliz­aciju poslovanja, no očekuje i smanjenje prihoda za gotovo 6 posto, na 1,49 milijardi kuna.

PROJEKT SORTIRNOGA LOGISTIČKO­G CENTRA NA PODRUČJU VELIKE GORICE VRIJEDAN JE 345 MILIJUNA KUNA. ROK ZA IZVOĐAČE RADOVA PRODULJEN DO 7. OŽUJKA

 ?? IVO ČAGALJ/PIXSELL ?? U prodaju ili petogodišn­ji najam daju oko 90 vlastitih nekretnina
IVO ČAGALJ/PIXSELL U prodaju ili petogodišn­ji najam daju oko 90 vlastitih nekretnina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia