Poslovni Dnevnik

Spojiti IT sa zdravstvom i farmaceuts­kom industrijo­m

‘Budućnost je sada’ Konferenci­ja o novim tehnologij­ama i zdravstvu u organizaci­ji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferenci­je 15. travnja u Zagreb dovodi 400 stručnjaka

- sl/vl

Utjecaj novih tehnologij­a na zdravstven­i sustav i farmaceuti­ku te njihovo spajanje s IT sferom bit će teme I. regionalne konferenci­je digitalne medicine “Budućnost je sada” što će se održati 15. travnja u Hypo Centru u Zagrebu u organizaci­ji Večernjeg lista, portala Ordinacija. hr i HIT konferenci­je.

S jedne strane zdravstven­i suočavaju se s izazovom starenja stanovništ­va te po- većanim brojem slučajeva kroničnih bolesti na koje farmaceuts­ka industrija pokušava odgovoriti ulaganjem u istraživan­ja. S druge strane, svijet ulazi u četvrtu industrijs­ku revoluciju pod utjecajem robotizaci­je i razvoja umjetne inteligenc­ije. Radi održivosti zdravstven­og sustava nužne su promjene. Jedan od sigurnih pravaca je digitaliza­cija zdravstven­og sustava. O načinima poboljšanj­a zdravstve- nog sustava koji omogućavaj­u digitaliza­cija i razvoj tehnologij­e na konferenci­ji će govoriti Jesus del Valle, glavni voditelj Grants4App­s tima Bayerova akcelerato­ra, koji će podijeliti svoje iskustvo u području start upova i njihovom značenju u digitaliza­ciji medicine. U panelu “Partnerstv­o IT i farmaceuts­ke industrije“sudjelovat će i Jessica Federer, voditeljic­a globalnog odjela digitalnog poslovanja u tvrtki Bayer, a kao predstavni­k domaće ICT industrije s bogatim međunarodn­im iskustvom, na panelu će sudjelovat­i i Mario Ravić, menadžer za rješenja iz područja mobilnog zdravstva u Ericssonu Nikoli Tesli. Cilj konferenci­je na kojoj se očekuje više od 400 sudionika okupiti glavne lidere raznih industrija te biti regionalni centar novih ideja i trendova, upoznavanj­a stručnjaka, širenja ideja i sklapanja poslova.

 ?? PD ?? O Big dati u zdravstvu raspravlja­lo se lani na Weekend Media Festivalu u Rovinju
PD O Big dati u zdravstvu raspravlja­lo se lani na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia