Poslovni Dnevnik

Srbija ulaže 10 milijuna eura u Dunav

Premijer Vučić najavio veće investicij­e u turističke destinacij­e i uređenje gradova

- pd

Srbija će ove godine uložiti u Dunav 10 milijuna eura, kako bismo uredili cijelu infrastruk­uturu i uvrstili rijeku u ono što zovemo regionalni­m turizmom, najavio je srpski premijer Aleksandar Vučić otvarajući Sajam turizma.

On je kao prioritete u ovoj godini naveo ulaganja u infrastruk­turu toplica, cestovnu komunikaci­ju i infrastruk­turu u planinskim centrima, posebno na Staroj planini, te uređenje Beograda, Novog Sada i Niša, gdje će se, kako je rekao, urediti centar garda i uljepšati fasade zgrada. “U Dunav ćemo uložiti 10 milijuna eura do kraja godine i početkom sljedeće, posebno u dio od Apatina do Beške i od Smedereva do Kladova”, rekao je Vučić, dodajući da je zahvalan prijatelji­ma iz Slovenije, koja je turistički visoko razvijena zemlja i od koje će Srbija morati još mnogo naučiti. Vučić je dodao da je Srbija dobra zemlja za Slovence, ali i za sve druge turiste.

“Dočekani su uvijek kao najbolji gosti, ne pravimo razliku između istoka i zapada, nikada nećete vidjeti različito ponašanje prema gostima. A Beograd je kozmopolit­ski grad, ali su isto takvi i Niš i Novi Sad”, naveo je Vučić i pozvao prijatelje iz Slovenije da više posjećuju turistička mjesta u Srbiji.

 ??  ?? Srbija želi privući više gostiju iz Slovenije
Srbija želi privući više gostiju iz Slovenije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia