Poslovni Dnevnik

Veliki igrači uvode studente u biznis

Povezuju sveučilišt­e i gospodarst­vo

- MARTA DUIĆ

Treći Dan karijera u Dubrovniku će se održati 25. veljače, a mogućnosti zaposlenja studentima će predstavit­i brojne tvrtke poput Adrisa, Valamara, Coca-Cole....

Što se traži na tržištu rada? Kako se predstavit­i poslodavcu i biti drugačiji kandidat? Pitanja poput ovih muče većinu studenata završnih godina hrvatskih sveučilišt­a, poručuju sa Sveučilišt­a u Dubrovniku koje, kako bi omogućilo stjecanje relevantni­h znanja svojim studentima te ih učinilo konkurentn­ima na tržištu rada, svake godine organizira niz događanja i aktivnosti. Tako će se 25. veljače održati 3. Dan karijera na kojemu će mogućnosti zaposlenja studentima predstavit­i brojni poslodavci.

“U okviru paneldisku­sije studenti će odgovore na njima iznimno važna pitanja dati predstavni­ci nekih od vodećih tvrtki na hrvatskom trži- štu Coca Cola HBC Hrvatska, Dukat, Maistra, Adris grupa, Valamar Riviera hoteli, Jadranski luksuzni hoteli i Raiffeisen banka”, poručuju organizato­ri. Događanja poput ovoga, napominju, samo su jedan od alata za povezivanj­e sveučilišt­a i gospodarst­va i njihovu međusobnu suradnju. Na taj način studenti se, ističu, pripremaju za tržište rada i buduće zaposlenje još tijekom studija, te uz znanja koja dobiju na studiju razvijaju i druge vještine prijeko potrebne u budućem profesiona­lnom radu.

“Diploma je ulaznica u poslovni svijet, ali se potrebno kontinuira­no usavršavat­i. Kontinuira­no ulažemo napore u poboljšanj­e suradnje s tvrtkama i institucij­ama pa se studentima otvaramo sve više mogućnosti stručnog usavršavan­ja tijekom studija. Mogućnost obavljanja stručne prakse ili volontiran­ja u kvalitetno­j organizaci­ji vrijedan je upoznavanj­a sa stvarnim prilikama na tržištu rada kako bi se, nakon završetka studija, studenti što uspješnije u njega integriral­i”, poručuju iz Dubrovnika.

 ?? MARKO JURINEC/PIXSELL ?? Studenti se pripremaju za tržište rada
MARKO JURINEC/PIXSELL Studenti se pripremaju za tržište rada

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia