Poslovni Dnevnik

Radnici Jadrana u Burzi vide spas

Apel zaposlenik­a Izlistavan­jem dionica mali dioničari najbolje bi se zaštitili od ‘torbara’

-

Udruga vjerovnika bivših radnika crikveničk­og Jadrana (UVBR) u četvrtak je predložila državi, kao većinskom vlasniku, kao i Upravi i Nadzornom odboru te tvrtke da se dionice Jadrana što prije izlistaju na Zagrebačko­j burzi, što smatraju nužnim uvjetom da kupac kontrolnog paketa dionica bude obvezan otkupiti i dionice od malih dioničara, ako ih oni žele prodati.

“Izlistavan­jem dionica Jadrana na Burzi najbolje bi se zaštitili interesi malih dičinima oničara i znala bi se njihova tržišna vrijednost­i, jer trenutno nema neke velike trgovine tim dionicama. Zbog heterogeno­sti dobne strukture 840 malih dioničara, oni imaju različiti vremenski period interesa zadržavanj­a dionica u svom vlasništvu, a kako dionice Jadrana nakon izlaska iz stečaja početkom 2014. pa sve do danas nisu izlistane na Zagrebačko­j burzi iz nepoznatog razloga, trenutno se ne zna njihova realna tržišna vrijednost. To otvara prostor ‘torbarenju’ i raznim netranspar­entnim na- otkupa dionica koja se navodno događaju u posljednje vrijeme”, navodi se u izjavi te udruge, koju potpisuje njen predsjedni­k Mario Vukelić.

Iz udruge su time reagirali na plan razvoja Jadrana u razdoblju 2016.2025., kojeg je izradila konzultant­ska kuća Horwath, kao i na najave ministra turizma Antona Klimana kako očekuje strateškog partnera koji će ući u tu tvrtku. Nerealnim smatraju zamisli Horwatha da Jadran za 10 godina postane vodeća hotelska tvrtka na Kvarneru.

 ?? I. K./PIXSELL ?? Radnici već godinama čekaju rješenje
I. K./PIXSELL Radnici već godinama čekaju rješenje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia