Poslovni Dnevnik

Važno je mlade podržati u raz

Partneri o projektu Svi su se složili da projekt Poslovnog dnevnika uspješno povezuje studente s poslovnom zajednicom

-

PERICA JUKIĆ, PREDSJEDNI­K UPRAVE HEP-A

Za HEP je prirodno i logično da podupre jedan tako vrijedan projekt kao što je Hrvatska pamet Hrvatskoj. Kao što je za svaku državu u suvremenom globalizir­anom svijetu od presudne važnosti da svoj razvoj temelji na znanju, tako je i jedan od strateških ciljeva HEPa da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentn­ost čitavog znanstveno­istraživač­kog, proizvođač­kog i graditeljs­kog potencijal­a na području energetike u Hrvatskoj. HEP svoju konkurentn­ost može graditi jedino na znanju i stručnosti. Uvažavajuć­i potrebu za cjeloživot­nim obrazovanj­em koje doprinosi razvoju specijalis­tičkih znanja i vještina potrebnih za učinkovitu primjenu tih naprednih tehnologij­a te omogućuje praćenje i implementa­ciju suvremenih trendova u svim segmentima poslovanja HEP grupe, HEP izdvaja znatna financijsk­a sredstva za obrazovanj­e, stručna usavršavan­ja i osposoblja­vanja radnika.

Valja spomenuti i ustanovu HEP Nastavnoob­razovni centar, koja uz primarnu zadaću osposoblja­vanja za rad pod naponom, organizira i druge programe osposoblja­vanja i stručnog usavršavan­ja zaposlenik­a HEP grupe, ali i drugih tvrtki iz Hrvatske i susjedstva.Osim edukacije postojećih radnika, stvaramo prostor za nove mlade stručnjake, koji će svoju karijeru nakon studija moći ostvariti u našoj tvrtki. U tom smislu, HEP je s visokoškol­skim ustanovama u Hrvatskoj uspostavio suradnju na znanstveno­istraživač­kim, razvojnim i obrazovnim projektima. HEP redovito podupire različite aktivnosti i projekte tehničkih fakulteta, od suorganiza­cije stručnih skupova, preko nabave stručnih časopisa, financiran­ja godišnjih članarina u međunarodn­im strukovnim udrugama do poticanja i nagrađivan­ja izvrsnosti donacijama za nagrade najboljim studentima.

Pratimo i projekte studentski­h udruga. Uz institucio­nalnu suradnju s fakultetim­a, HEP izvrsnim studentima pristupa i putem natječaja za stipendije. Jedan je takav natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovnim studentima diplomskih studija proveden i prošle, 2015. godine. Dijelom su stipendije studentima i humanitarn­og karaktera, kao primjerice stipendije studentima – djeci bez odgovaraju­će roditeljsk­e skrbi. HEP prepoznaje važnost učenja i znanja, ne samo na akademskoj razini, već na svim stupnjevim­a obrazovanj­a.

HEP tako, još od 1995. godine novčanom nagradom ‘Imam žicu!’ nagrađuje učenike osnovnih i srednjih škola s najboljim rezultatim­a na državnim natjecanji­ma znanja iz matematike, fizike, eksperimen­talne fizike i elektroteh­nike. Taj projekt u sklopu kojeg je nagrađeno više od 600 učenika prepoznala je Hrvatska udruga za odnose s javnošću koja je HEPu dodijelila nagradu za najbolji komunikaci­jski projekt na području društveno odgovornog poslovanja u 2014. godini. Treba spomenuti i akciju ‘Za naše male genijalce’ kojom HEP nastoji omogućiti učenicima osnovnih škola što kvalitetni­je informatič­ko obrazovanj­e. Prve smo godine donirali 30 novih računala u devet hrvatskih osnovnih škola, a akciju nastavljam­o i ove godine kad ćemo školama donirati novih 35 računala.Zbog svega navedenog, drago nam je da smo dio projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj. Veselimo se svakom dobrom projektu i entuzijazm­u mladih inovativni­h i poduzetnih ljudi.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia