Poslovni Dnevnik

ADRIATEH I SPAN RAZVIJAJU POSAO SA SMS PLAĆANJIMA U REGIJI

U prvom koraku razvili rješenje za autopraoni­ce, ciljaju na druge automate

- BERNARD IVEZIĆ bernard.ivezic@poslovni.hr

Usluga koja SMS-om zamijenjuj­e kovanice najprije dostupna na Vipnetu, ali kreću razgovori i s HT-om i Tele2

Najveći proizvođač i prodavač samoposluž­nih autopraoni­ca u jadranskoj regiji, tvrtka Adriateh iz Svete Nedjelje, širi poslovanje na SMS plaćanja.

Adriateh je preko tvrtke Semper tehnika udružio snage s Trilixom, tvrtkom kćeri Spana, najvećeg hrvatskog softversko­g izvoznika, te preko Vipneta u utorak predstavio uslugu SMS plaćanja pranja automobila na dvije samoposluž­ne autopraoni­ce u Zagrebu.

Veliki planovi

Ivan Karačić, direktor Semper tehnike, kaže da im je plan stvoriti novu SMS uslugu koja će biti popularna poput SMS parkiranja.

“Usluga mAutopraon­ice prva je nova SMS usluga koja je jednostavn­a poput SMS parkinga: da biste je koristili, ne trebate se registrira­ti već samo poslati ime uređaja i iznos novca koji želite uplatiti za uslugu, a onda cijela priča ne mora stati na samoposluž­nim autopraoni­cama, već je možete koristiti i na svim drugim samoposluž­nim automatima”, kaže Karačić.

Navodi da se priprema za razgovor s HTom i Tele2, a zatim planira uslugu ponuditi i u regiji.

“Našli smo model koji funkcionir­a jer mobilni operateri povezuju korisnike, Semper tehnika preko uređaja zvanog SMS žetonjera povezuje automate, a Trilix povezuje naš uređaj i operatere”, kaže Karačić.

Novi pristup

Mladen Amidžić, predsjedni­k Uprave Trilixa, kaže da se usluga s njihove strane temelji na tehnologij­i koju već koriste HAC, ARZ, svi mobilni operateri, HAK, Oryx te osiguravat­elji. “Ovo je primjer kojim smo obrnuli pristup plasmanu naših usluga i sustava na tržištu jer sve manje prodajemo tehnologij­u ljudima iz ITa, a sve više rješenja poslovnim kupcima”, zaključuje Amidžić.

 ?? PD ?? Usluga najprije dostupna u dvjema autopraoni­cama u Zagrebu
PD Usluga najprije dostupna u dvjema autopraoni­cama u Zagrebu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia