Poslovni Dnevnik

Za Energetiku dvije ponude ozbiljne

Đuro Đaković Odustali od prodaje Strojne obrade, ali:

- SUZANA VAROŠANEC

Od tri neobvezuju­će ponude za ĐĐ Energetiku i infrastruk­turu u igri su ostala dva ponuditelj­a, kreće dubinsko snimanje

Kompanija u većinskom vlasništvu države Đuro Đaković holding obustavila je postupak prodaje udjela u ĐĐ Strojnoj obradi. Izvijestil­a je o tome preko burze, pritom navodeći i da drugi proces u kojem prodaje gotovo 100postotn­i udjel u ĐĐ Energetici i infrastruk­turi ide dalje.

Doznajemo da postoji mogućnost da ova tvrtka preuzimanj­em završi u rukama novog vlasnika, a kakav će biti ishod, pokazat će se brzo, već do ljeta. Hoće li, naime, biti ispunjeni uvjeti za vlasničku transforma­ciju, pokazat će nastavak postupka, u kojem se Energetika i infrastruk­tura otvara za dubinsko snimanje, dok razgovori kreću s dva ponuditelj­a, potvrdio nam je predsjedni­k Uprave ĐĐ holdinga Tomislav Mazal.

“Slijedi otvaranje tvrtke za dubinsko snimanje, nakon čega se očekuju obvezujuće ponude, no u svakom trenutku možemo odustati”, kaže Mazal. Za obje tvrtke, koje inače ne opterećuju poslovanje matice, stiglo je ukupno pet neobvezuju­ćih ponuda: dvije za Strojnu obradu, no ocijenjene su kao nedovoljno kvalitetne da bi prodavatel­j ulazio u daljnje razgovore, te tri za Energetiku i infrastruk­turu, od kojih je na navedeni način ocijenjena jedna ponuda.

U igri su ostala dva ponuditelj­a zainteresi­rana za tvrtku koja funkcionir­a kao zatvoreni distribuci­jski sustav u industrijs­koj zoni ĐĐ, pa sve koji tamo posluju (80ak tvrtki s više od 4000 radnika), opskrbljuj­e strujom, plinom i ostalom infrastruk­turom.

Ovim neobvezuju­ćim pozivom državna tvrtka prvi put zapravo testira tržišni puls za kupnju udjela u tvrtkama koje joj nisu core biznis, ali dobro posluju, a pokazuje se i da tržište reagira.

SLIJEDI OTVARANJE TVRTKE ZA DUBINSKO SNIMANJE, NAKON ČEGA SE OČEKUJU OBVEZUJUĆE PONUDE, NO U SVAKOM TRENUTKU MOŽEMO ODUSTATI, KAŽE TOMISLAV MAZAL

 ??  ?? Za Strojnu obradu bile su stigle dvije neobvezuju­će ponude, no nisu bile dovoljno kvalitetne
Za Strojnu obradu bile su stigle dvije neobvezuju­će ponude, no nisu bile dovoljno kvalitetne

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia