Poslovni Dnevnik

U Priboju proizvode kočnice za njemačka vozila

Suradnja Kompanija E. A. Systems otvorila je pogon u FAP-ovoj industrijs­koj zoni, a lokalna vlast subvencion­irala je radna mjesta

-

Samir Rustemović, nakon 20 godina provedenih u Njemačkoj, odlučio se vratiti u Priboj i pokrenuti proizvodnj­u dijelova za sustave za kočenje koje će koristiti njemačka automobils­ka industrija. “Iz Njemačke dobivamo više različitih dijelova na koje mi stavljamo dodatne elemente, pakiramo ih i na taj način dobivamo gotov proizvod”, kaže Rustemović. Cjelokupna proizvodnj­a iz tog pribojskog pogona namijenjen­a je izvozu.

U tvornici trenutno je zaposleno devet radnika, a za koji dan očekuje se zapošlja- vanje još 50. Početkom proljeća počet će izgradnja hale u kojoj će posao naći još 100 radnika. “Općina nam je dala zemljište u FAP-ovoj industrijs­koj zoni i tu planiramo izgraditi halu u kojoj će biti zaposlen veći broj ljudi. Tu će biti smješteni veći strojevi od postojećih. U novom pogonu planiramo provoditi obimniji program”, kaže glavni direktor E. A. Systemsa Samir Rustemović.

Lokalna uprava u Priboju prepoznala je značaj ovakvih puduzeća i subvencija­ma pomogla investitor­u. “To je prva njemačka investicij­a u Priboju nakon nekoliko desetljeća. Mi smo kao lokalna uprava izašli ususret i subvencion­irali radna mesta i to ćemo uraditi i s novim, jer smatramo da su ovakve kompanije ključ opstanka i ekonomskog oporavka Priboja”, objasnio je Krsto Janjušević, pomoćnik predsjedni­ka općine za lokalni ekonomski razvoj.

Radnik Dejan Jeremić tvrdi da ono što ovu kompaniju odvaja od ostalih jesu upravo uvjeti za rad.

“Prateći najnovije standarde, prava radnika i sve ono što je potrebno za normalno funkcionir­anje radnika u ovakvim uvjetima upravo je ono što izdvaja ovu tvornicu od ostalih”, rekao je Jeremić.

U POGONU JE ZAPOSLENO DEVET RADNIKA, USKORO ĆE POSAO DOBITI JOŠ 50, A U NOVOJ HALI KOJA ĆE SE GRADITI NA PROLJEĆE ZAPOSLIT ĆE SE JOŠ 100 OSOBA

 ?? PD ?? U Priboju se sklapaju sustavi za kočenje koje koristi njemačka autoindust­rija
PD U Priboju se sklapaju sustavi za kočenje koje koristi njemačka autoindust­rija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia