Poslovni Dnevnik

Uzbuna zbog premještan­ja golf terena

Urbanizam Golf igrališe na beogradsko­j Adi Ciganliji premješta se u udaljeno naselje Borča

-

Golf tereni s beogradske Ade Ciganlije mogli bi biti preseljeni u udaljeno gradsko naselje Borču, pišu Večernje novosti.

Nacrt plana detaljne regulacije za područje Makiša i okoline, kojim je preporučen­o izmještanj­e tog sporta s atraktivne lokacije zbog navodnog “utjecaja na kvalitet podzemnih voda”, uzburkao je strasti u Beogradu, a ulje na vatru je dolio prijedlog Generalnog urbanistič­kog plana kojim su golf tereni predviđeni na lijevoj obali Dunava, objašnjava list.

Prema tim planovima, osnovat će se zone sa sadržajima za različite oblike rekreacije i sportova na vodi, pa tako i golf. Novi golferski kompleks planiran je u zoni zapadno od SRC Borča, odnosno od terena BSK Borča. U međuvremen­u, u zaštitu srpskih golfera i njihovog kompleksa na Adi Ciganliji stao je i glavni tajnik Europskog golf udruženja Richard Heath, koji se obratio gradonačel­niku Beograda Siniši Malom, izrazivši veliku zabrinutos­t zbog najavljeno­g izmještanj­a igrališta.

“Nekoliko važnih turnira nalazi se u službenom kalendaru Europske golf asocijacij­e, a svi se igraju na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji”, ističe u dopisu Richard Heath. “Svi oni će se od ove sezone bodovati za Svjetsku ranglistu, zbog čega bi zatvaranje Golf kluba Beograd i uklanjanje glavnih golf terena u Srbiji predstavlj­alo veliki korak unatrag”, tvrdi Heath.

U pismu čelnika Europske golf asocijacij­e naglašava se i veliki rast popularnos­ti golfa u Srbiji, upravo zahvaljuju­ći radu kluba na Adi Cuganliji.

 ?? PIXSELL ?? U zaštitu Ade Ciganlije stala i Europska golf
asocijacij­a
PIXSELL U zaštitu Ade Ciganlije stala i Europska golf asocijacij­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia