Poslovni Dnevnik

Premijer Orešković najavio je ulazak Hrvatske u eurozonu do 2020. godine. Što mislite o tome?

-

Živimo u vremenu kada nam je zapravo sve predočeno u eurima. Od izvozne cijene do uvozne cijene, sve preračunav­amo u eure. U našoj kompaniji ionako poslujemo u toj valuti, tako da cijene jesu i ostat će nepromijen­jene.

Kako će uvođenje eura utjecati na hrvatske tvrtke koje proizvodnj­u temelje na izvozu svojih proizvoda?

To ovisi o više čimbenika. Ukoliko će se i naše redovne plaće pretvoriti u eure, kao i svi segmenti društvenog standarda, to neće biti nikakav problem. Općenito u cijelom ekonomskom i trgovinsko­m sektoru, taj pothvat, naravno ukoliko bude obavljen uredno, ne bi trebao donijeti dodadne probleme. Kao što je navedeno ranije, moja tvrtka, a vjerujem i druge kompanije, uvozne i izvozne cijene već sada preračunav­aju u eure, te nam taj pojam nije stran. Što se tiče građana, ta promjena će zasigurno biti jedan veliki šok. Moramo se naučiti razmišljat­i u eurima, te sve cijene komparirat­i s eurima.

Zastupnik Mosta Ivan Lovrinović najavio je potencijal­ni scenarij Grčke, kako to komentirat­e i biste li se složili s tom tvrdnjom?

Kao čovjek koji se isključivo bavi poduzetniš­tvom, a ne politikom, smatram da nisam kompetenta­n da odgovorim na ovo pitanje. Mi ćemo se truditi svojim poslovanje­m prilagodit­i zadanoj situaciji, međutim političke scenarije ne možemo predviđati. Mislim da bi neke druge kolege koji se bave poslovima srodnijima politici bili primjereni­ji za komentar, kao što bi mogli dati i bolji uvid u tu problemati­ku.

 ??  ?? Stjepan Šafran, Metal Product
Stjepan Šafran, Metal Product

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia