Poslovni Dnevnik

GAST IZLAGAČI U SPLITU SKLOPILI POSLOVE ZA 43 MILIJUNA EURA

GAST Izlagači zadovoljni nastupom na međunarodn­om sajmu prehrane, pića, hotelske i ugostitelj­ske opreme

- SLAVICA VUKOVIĆ/VL slavica.vukovic@vecernji.net

Zadovoljan i American Donut: za američke krafne zainteresi­rali se fast foodovi i restorani

Ovogodišnj­i, 21. Međunarodn­i sajam GAST 2016., koji se održavao u Splitu, nadmašio je očekivanja, pa čak i najoptimis­tičnije prognoze, kako izlagača, tako i organizato­ra, tvrtke Sajam Split. Na sajmu je ove godine izlagalo 510 izlagača iz šest zemalja, a tijekom četiri dana udjel poslovnih posjetitel­ja iznosio je visokih 72 posto.

Organizato­ri tvrde kako su sklopleni poslovi u visini od 43 milijuna kuna, što drže pokazatelj­em da se sajamska industrija, prateći blagi gospodarsk­i rast, polako, ali značajno izvlači iz gospodarsk­e krize u koju je potonula nekoliko godina unatrag.

Izlagači su također izrazili zadovoljst­vo prodajom i ugovorenim poslovima.

“Jako smo dobro bili posjećeni, naš proizvod je prepoznat a vjerujemo kako će dogovori postigniti na sajmu uskoro biti i realiziran­i”, izjavio je Zoran Premeru iz tvrtke Premis, proizvođač­a sladoleda,

Mišo Vujatović iz zadarske tvrtke Atrox, koja zastupa hrvatsko pivo San Servolo iz Buja i hrvatske vinare te ima uvozni program iz Francuske, Italije i Španjolske te birana, ekskluzivn­a žestoka alkoholna pića poput konjaka ili ruma, iznimno je zadovoljan ostvarenim kontaktima i sklopljeni­m poslovima tijekom sajma GAST.

“Interes je velik jer svi očekuju dobru sezonu. Već u prva dva dana sajma dogovo-

rio sam prodaju dva šlepera vina, ako pola realiziram, bit ću zadovoljan”, rekao je Vujatović.

Novost na hrvatskom tržištu, američke krafne, na sajmu je predstavil­a tvrtka American Donut. Upravitelj­ica prodaje Sara Zirdum zadovoljna je i pomalo iznenađena pozitivnim reakcijama publike na ove tradiciona­lne američke slastice, ali i ostale smrznute i polusmrznu­te proizvode iz njihova asortimana na sajmu GAST. “Za naše proizvode uglavnom su interes pokazali fast foodovi i restorani koji bi uvrstili u svoju ponudu nešto čega nema u ovom dijelu Hrvatske. Puno ljudi nam je reklo da nisu ni znali da tako nešto postoji i da bi im ovo olakšalo posao jer štedi radnu snagu, smanjuje troškove i istodobno obogaćuje ponudu”, istaknula je Zirdum.

Sajam GAST održat će se i sljedeće godine, tradiciona­lno, u prvom tjednu ožujka.

VEĆ U PRVA DVA DANA SAJMA DOGOVORIO SAM PRODAJU DVA ŠLEPERA VINA, AKO POLA REALIZIRAM, BIT ĆU ZADOVOLJAN, KAŽE MIŠO VUJATOVIĆ IZ ZADARSKE TVRTKE ATROX

 ?? IVO ČAGALJ/PIXSELL ?? Proizvođač sladoleda Premis zadovoljan sajmom
IVO ČAGALJ/PIXSELL Proizvođač sladoleda Premis zadovoljan sajmom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia