Poslovni Dnevnik

Kamp bi Brodu mogao donijeti 30.000 noćenja po sezoni

Turizam uz Savu Gradnju koče imovinsko pravni odnosi, sad se radi na legalizaci­ji objekta Društva Naša djeca, gdje će biti recepcija

-

Brođani bi već ovoga ljeta mogli dobiti veliki autokamp, jedini na potezu od Zagreba do Beograda.

Projektnom dokumentac­ijom koju financiraj­u Ministarst­vo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ), čija se izrada privodi kraju, predviđeno je da budući kamp u Sportskore­kreacijsko­m centru Poloj bude sastavljen od 170 montažnih kućica, koje će zbog neposredne blizine Save i opasnosti od visokog vodostaja i poplava biti postavljen­e na pontonske splavi ili stupo- ve. Tako bi se u jednoj sezoni moglo ostvariti između 25.000 i 30.000 noćenja.

“Projekt gradnje kampa mogao bi biti i te kako isplativ jer ne treba zaboraviti kako autocestom kroz Slavonski Brod svake godine prođe oko 16 milijuna vozila. Riječ je o turistima veće platne moći, koji sami sebi određuju gdje i koliko će boraviti. Ako im ponudimo dobar sadržaj, oni će se sigurno zadržati i koji dan dulje”, kaže slavonskob­rodski gradonačel­nik Mirko Duspara. Realiza- cija ideje, objašnjava, ide malo sporije zbog komplicira­nih imovinskop­ravnih odnosa. Poloj je, naime, u vlasništvu RH. Grad je dobio koncesiju na 30 godina, ali prije same gradnje treba ispoštovat­i odredbe koncesijsk­og ugovora s Hrvatskim vodama.

Trenutačno se radi na legalizaci­ji objekta Društva Naša djeca, u kojemu će biti recepcija i toalet, slijedi ishođenje lokacijske i građevinsk­e dozvole. Jedinstven­i autokamp gradit će se u nekoliko faza. “Turisti koji namjeravaj­u spavati u šatorima i kampprikol­icama kamp će vjerojatno moći koristiti već ove sezone, dok gradnja montažnih kućica i početak rada u punom opsegu ovise o dozvolama i sredstvima koja ćemo dobiti od Ministarst­va i HTZa”, kaže Duspara. Zahvaljuju­ći neposredno­j blizini autoceste i graničnog prijelaza, Brod ima velik kamperski potencijal. Riječ je o jednom od najpopular­nijih oblika smještaja u Hrvatskoj, na koji se odnosi četvrtina svih turistički­h noćenja.

 ??  ?? Kamp u Sportsko-rekreacijs­kom centru Poloj bit će sastavljen od 170 montažnih kućica
Kamp u Sportsko-rekreacijs­kom centru Poloj bit će sastavljen od 170 montažnih kućica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia