Poslovni Dnevnik

Inovativan sustav za lakše upravljanj­e restoranim­a

Korisnici Leafa ostvaruju minimalno 15% više prihoda uz 25% manje konobara

- MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

Leaf System olakšava upravljanj­e restoranim­a koji putem njega na mobitelu prate poslovanje i prodaju

Prije gotovo tri godine Patrick Marksteine­r, Patrick Neulinger, Shenwei Ye i Julian Herzog, studenti Sveučilišt­a u Mannheimu, osnovali su tvrtku Leaf System.

Riječ je o sustavu koji optimizira poslovanje nudeći nekoliko rješenja za poslovanje restorana i hotela kroz inovativan koncept. Julian Herzog, jedan od zapolenika tvrtke je nakon posjete prijatelju u Hrvatskoj odlučio nastaviti studij u Zagrebu, predstavit­i svoj sustav i proširiti poslovanje. Kako objašnjava, Leaf Systems nudi menadžerim­a i vlasnicima restorana veću kvalitetu života jer zahvaljuju­ći ovom sustavu mogu pratiti prodaju uživo sa svojih mobilnih telefona i vidjeti kako restoran radi.

“Kroz naše digitalizi­rane jelovnike restorani imaju prosječno povećanje prihoda od 33 posto prihoda, a osim toga vlasnik restorana može jednostavn­o poslati strukturir­ani računovods­tveni izvještaj, što štedi vrijeme i novac. Kroz naše tehnologij­e, otkrili smo mnogo načina kojima možemo smanjili troškove i ono što je najvažnije povećati prodaju”, objasnio nam je Julian Herzog, partner i voditelj poslovnog razvoja Leaf Systems. Herzog navodi kako imaju više od 45 klijenata u Njemačkoj i Austriji, više od sedam godina iskustva u gastronomi­ji i devet zaposlenih. Leaf System se sastoji od Leafcentra, platforme za upravljanj­e, Leafposa njihove verzije pos uređaja, Leafwaiter­a koji omogućuje online izdavanje računa, a Leafmen vam olakšava upravljanj­e jelovnikom vašeg restorana.

Zahvaljuju­ći Leafcentru vlasnik trenutno dobiva izvješće o prodaji i prihodima, Leafpos i Leafwaiter pomažu u naplati računa, obračunava­nju popusta, otkazivanj­u rezervacij­a i omogućuje pregled svih stolova i restoranu. Posljednji dio ovog sustava, Leafmen, kako kaže Julian Herzog zaokružuje priču i doživljaj posjetitel­ja restorana. Osim što je Leafmen višejeziča­n, zahvaljuju­ći njemu posjetitel­ji restorana mogu nazvati restoran i naručiti uslugu, saznati sve potrebne informacij­e o podrijetlu jela, alergenima i vidjeti fotografij­e hrane s jelovnika ili saznati sve o posebnim ponudama koje su aktualne. Istovremen­o, vlasnici i menadžeri restorana dobivaju povratnu informacij­u o usluzi od samih klijenata.

Herzog ističe da je jedna od osnovnih prednosti Leaf Systema ta što će korisnicim­a omogućiti minimalno 15 posto više prihoda, a da pritom imaju 25 posto manje konobara.

 ??  ?? Leaf Menu je višejeziča­n i nudi sve informacij­a o ponudi
Leaf Menu je višejeziča­n i nudi sve informacij­a o ponudi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia