Poslovni Dnevnik

Izdano 779 milijuna kuna trezorskih zapisa

Ministarst­vo financija

-

Na

aukciji trezorskih zapisa u utorak Ministarst­vo financija izdalo je 779 milijuna kuna vrijedne trezorce, a uz istodobno dospijeće 1,19 mlrd. kn vrijednih trezorskih zapisa, njihov je saldo smanjen za 411 mil. kn. Ministarst­vo financija ponudilo je na upis milijardu kuna vrijedne trezorske zapise, financijsk­e su institucij­e podastrle ponude vrijedne 784 mil. kn.

Najveći dio emisije odnosi se na trezorce s rokom dospijeća od godinu dana, 778 milijuna kuna. Trezorci s rokom dospijeća od 364 dana izdani su uz kamatnu stopu od 0,99%. Izdano je i milijun kuna trezoraca s rokom dospijeća od 182 dana, iako je ponuda za te trezorske zapise bila veća, šest milijuna kuna.

Trezorski zapisi s rokom dospijeća za šest mjeseci izdani su uz prosječnu kamatnu stopu od 0,45%. U izdanju trezoraca s rokom dospijeća za 182 dana nisu sudjeloval­e poslovne banke s obzirom na to da je udio nebankovno­g sektora u tom izdanju bio sto posto. Trezorce, pak, s rokom dospijeća za 365 dana uglavnom su upisale banke, jer je udio nebankovno­g sektora bio 11,95 posto. S obzirom da na naplatu dospijeva 1,19 milijardi kuna vrijednih trezoraca, dug po trezorskih zapisima smanjen je za 411 milijuna kuna, na 19,512 milijarde kuna. Sljedeća aukcija održat će se 15. ožujka, putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

 ??  ?? Ministarst­vo financija ponudilo je na upis milijardu kuna vrijedne trezorske zapise
Ministarst­vo financija ponudilo je na upis milijardu kuna vrijedne trezorske zapise

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia