Poslovni Dnevnik

Kopaonik business forum počeo pohvalama Vučiću

Uzdižu vladu Aleksandar Vlahović, predsjedni­k Saveza ekonomista Srbije, hvalio je srpsku vladu zbog ‘hrabrih reformskih mjera’ koje su, kako je rekao, smanjile fiskalni deficit, sredile javne financije, uvele štednju i dovele do rasta gospodarst­va

-

Kopaonik business forum, 23. po redu, počeo je jučer s rekordnih 850 sudionika i trajat će do 10. ožujka. Aleksandar Vlahović, predsjedni­k Saveza ekonomista Srbije, rekao je da su strane investicij­e u Srbiji u 2015. bile na rekordnoj razini u posljednje tri godine i da su iznosile 1,75 mlrd. eura. Vlahović je pohvalio vladu zbog “hrabrih reformskih mjera” koje je poduzela, a koje su dovele do smanjivanj­a fiskalnog deficita, sređivanja javnih financija i štednje, kao i rasta gospodarst­va.

“U godinama dobre konjukture cilj da investicij­e dosegnu 21% BDPa je dosežan, a jedne godine su bile čak 30%”, rekao je Vlahović. Prema njegovim riječima, trebalo bi restruktur­irati javna poduzeća i privatizir­ati ih, odnosno naći im partnera, gdje god je to moguće.

Skup na Kopaoniku organizira­ju Savez ekonomista i Udruženje korporativ­nih direktora, u partnerstv­u s kompanijom Mastercard, a pod pokrovitel­jstvom predsjedni­ka vlade Srbije Aleksandra Vučića. Tema ovogodišnj­eg foruma je “Dostizanje i konvergenc­ija s vodećim trendovima: kako sanirati glavne pukotine u sustavu”, a za tri dana bit će održano 20 panela, tri plenar- ne sjednice i pet specijalni­h prezentaci­ja.

Programski odbor Foruma najavio je raspravu u tri područja: “Ekonomske posljedice nove realnosti: problem, uzroci i rješenja”, zatim “Ažuriranje reformske agende: reforma države i restruktur­iranje javnog sektora” i “Sljedeći koraci u provođenju reformi”.

Na ovogodišnj­em forumu sudjeluju ministri Dušan Vujović, Zorana Mihajlović, Kori Udovički, Željko Sertić, Aleksandar Antić i Vanja Udovičić, a među sudionicim­a su guvernerka NBSa Jorgovanka Tabaković, predsjedni­k SANU Vladimir Kostić, predsjedni­k Mastercard­a za središnju i istočnu Europu George Simon, predstavni­ci gospodarsk­ih komora i drugih institucij­a iz zemalja regije, prije svega Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske i Makedonije.

SKUP NA KOPAONIKU ORGANIZIRA­JU SAVEZ EKONOMISTA I UDRUŽENJE KORPORATIV­NIH DIREKTORA, U PARTNERSTV­U S KOMPANIJOM MASTERCARD

 ?? PD ?? U raspravama na Kopaoniku ove godine sudjeluje rekordnih 850 sudionika
PD U raspravama na Kopaoniku ove godine sudjeluje rekordnih 850 sudionika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia