Poslovni Dnevnik

Mubadala želi ulagati u srpsko zrakoplovs­tvo

Prednost obrazovani stručnjaci i jeftina radna snaga SRBIJA MOŽE POSTATI REGIONALNO SREDIŠTE ZA DIJELOVE ZRAKOPLOVN­E INDUSTRIJE, SMATRAJU U EMIRATSKOJ KOMPANIJI

-

Nedavno je švicarska tvrtka SR Technics, u vlasništvu Mubadale, preselila administra­ciju Beograd

Kompanija Mubadala iz Ujedinjeni­h Arapskih Emirata (UAE) želi pomoći srpskoj zrakoplovn­oj industriji, a ključ za buduću sUradnju su visokokval­ificirana radna snaga, niski troškovi, proaktivno­st i marljivost srpskih kompanija, izjavio je Homaid Al Shemmari, izvršni direktor sektora za zrakoplovs­tvo Mubadale, javlja agencija Beta.

“Početak su dobri strateški odnosi UAE i Srbije. Etihad je suvlasnik Air Serbie i uvjereni smo da Srbija može postati regionalno središte za dijelove zrakoplovn­e industrije”, rekao je Al Shemmari za zrakoplovn­i portal Tango Six. On se pohvalno izrazio o dolasku administra­cije švicarske kompanije SR Technics, čiji je Mubadala vlasnik, u Beograd.

Govoreći o planovima za širenje Mubadalino­g poslovanja u sektoru održavanja zrakoplova u Europi, Al Shemmari je spomenuo i pančevačku Utvu i njenu suradnju s talijansko­m kompanijom Piaggio, čiji je Mubadala vlasnik.

“Piaggio je vidio da se u Srbiji neke stvari mogu proizvesti učinkoviti­je. Pokušavamo uvjeriti Piaggio da uradi još takvih stvari. Ako vi u Srbiji imate plan za oživljavan­je ovog segmenta svoje industrije, da u nju ulažete, možemo pomoći, i onda vi možete reći: OK, imamo barem jedan dugoročan ugovor i možemo graditi na tome”, rekao je Al Shemmari za Tango Six.

 ??  ?? Srpska Utva već surađuje s talijansko­m kompanijom Piaggio
čiji je Mubadala vlasnik
Srpska Utva već surađuje s talijansko­m kompanijom Piaggio čiji je Mubadala vlasnik

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia