Poslovni Dnevnik

Atlantska prodala hotel Lapad dubrovačko­m trgovcu

Povukli se iz turizma Kupac hotela dubrovačko­g brodara poduzetnik je Ivo Brbora, vlasnik tvrtke DB Kantun. Cijena nije objavljena

-

Atlantska plovidba finalizira­la je i prodaju posljednje­g hotela iz svog portfelja te se definitivn­o povukla iz turizma. Kako je dubrovačka brodarska tvrtka objavila na Zagrebačko­j burzi, obavljen je prijenos vlasništva na kupca Hotela Lapad, za koji je, kako se navodi, radi jednostavn­ije realizacij­e transakcij­e u veljači provedeno i preoblikov­anje tvrtke iz dioničkog u društvo s ograničeno­m odcu govornošću. Vrijednost same prodaje se ne navodi. Kupac Lapada, čiji je temeljni kapital 89 milijuna kuna, a godišnji prihod na razini 30 mil. kn, dubrovački je poduzetnik Ivo Brbora, vlasnik tvrtke DB Kantun.

Hotel Lapad je otvoren je još 1914. i među rijetkima je na dubrovačko­m području koji se može pohvaliti da je očuvao stari izgled. Posljednji­h godina investiran­o je u njegovo podizanje u hotel s četiri zvjezdice, a prema najavama novog vlasnika, taj postupak će se nastaviti jer mu je cilj da Lapad postane novi dubrovački hithotel. Taj posao dubrovački poduzetnik povjerit će sinovima, a preuzimanj­e Lapada, kako je objavio u lokalnim medijima, označit će i njegov izlazak iz trgovine u kojoj je izgradio svoju karijeru. Brbora je na dubrovačko­m području poznat po lan- trgovina “Semafor”. Atlanska plovidba ovim procesom posvećuje se core bussinesu nakon što je zbog krize i pada aktivnosti na brodarskom tržištu najprije 2012. prodala hotel Grand na Lopudu Anker Grupi, a 2014. i Hilton Imperial rovinjskoj Adris grupi, a propali su i pokušaji tvrtke za proboj u nautičkom turizmu jer nije dobila koncesije za gradnju novih dubrovački­h marina.

 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? Lapad ima 70-ak zaposlenik­a
GORAN STANZL/PIXSELL Lapad ima 70-ak zaposlenik­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia