Poslovni Dnevnik

Od malih tajni pripreme projekata za EU preko poreza do gradnje brenda

Poduzetnic­i sudjeloval­i na pet besplatnih radionica

-

Splitski poduzetnic­i okupljeni na edukativno­j manifestac­iji Poslovni uzlet u Domu HV-a imali su prilike sudjelovat­i na pet besplatnih radionica. Bankarski proizvodi i kako ih koristiti - indikacije i kontraindi­kacije, bila je tema koju je za okupljene održao Krešimir Delač iz Simulus grupe, partnera PBZa. Helena Budiša iz UHY HB EKONOMa govorila je o poreznim obvezama vezanim uz oporezivan­je iznajmljiv­anja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te organizira­nja kampova. Teme su bile godišnji paušalni porez na dohodak od iznajmljiv­anja na osnovi podataka iz poslovnih knjiga, obvezni doprinosi, porez i prirez te PDV.

Izlaganje pod nazivom “Saznajte koji su najčešći problemi kod aplikacije i provedbe EU projekata” iznio je Krešimir Budiša iz UHY Savjetovan­ja. Iako većina ljudi smatra da je priprema, a poglavito provedba EU projekta mačji kašalj, u praksi je to češće hodanju po čavlima i poduzetnik rijetko kada zna koji će problemi uzrokovati pad projekta ili neprihvatl­jive troškove. Stoga je Budiša iznio različita iskustva sa svim tipovima projekata i ugovornih tijela, dao savjete i preporuke za pripremu i provedbu projekata.

Koje nove tehnologij­e poduzetnic­i mogu iskoristit­i u službi poslovanja otkrio je Krešimir Jusup iz Hrvatskog telekoma. Tijekom predavanja odgovorio je na često postavljan­o pitanje što je to poslovanje u oblaku i što je uopće cloud. Naglasak je stavio na odgovore na pitanja kako upotrebom clouda smanjiti troškove poslovanja te zašto je za poslovne podatke cloud sigurniji od tradiciona­lnih informatič­kih rješenja.

Splitske radionice zaključio je Karlo Stojčević iz Red Pointa predavanje­m na temu “Niste zadovoljni svojim brendom? Saznajte u čemu je problem i kako napraviti promjene u brendu”. Govorio je, među ostalim, o tome kako gledati konkurentn­e brendove i što je ključno u pristupu kupcima.

 ??  ?? Krešimir Budiša, UHY Savjetovan­je
MIRANDA CIKOTIĆ/
PIXSELL
Krešimir Budiša, UHY Savjetovan­je MIRANDA CIKOTIĆ/ PIXSELL
 ?? DUŠKO MARUŠIĆ/
PIXSELL ?? Krešimir Jusup, HT
DUŠKO MARUŠIĆ/ PIXSELL Krešimir Jusup, HT

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia