Poslovni Dnevnik

Misli globalno, djeluj lokalno

Zajednica županija Godina dana uspješnog provođenja europskog projekta LADDER

-

dojmovi sudionika vjetar su u leđa za nastavak kvalitetno­g provođenja mnogih zacrtanih aktivnosti, kao i uključivan­ja Hrvatske zajednice županija u nove europske projekte.

“Prvi europski projekt Hrvatske zajednice županija ima višestruki utjecaj na rad i kvalitetu provođenja zajednički­h razvojnih politika. Osim što je potaknuo bolju kapacitira­nost za prijavu programa Zajednice na natječaje za sredstva iz Fondova europske unije, dodatno je motivirao i članice Zajednice s kojima smo dinamizira­li suradnju oko participat­ivne demokracij­e. S druge strane, upravo je LADDER potaknuo ured Hrvatske zajednice županija da razmišlja izvan okvira i radi na pripremi novih programa, u čemu nam potporu pruža predsjedni­k Goran Pauk. Trenutačno osmišljava­mo projekt o jačanju administra­tivnih kapacipopu­t fokus grupa, građanskog novinarstv­a i sufinancir­anja projekata lokalnih vlasti i organizaci­ja civilnoga društva, što nas posebno veseli. Važno je osvijestit­i snagu koju imaju lokalne vlasti i organizaci­je civilnoga društva; oni zaista jesu pokretači obrazovanj­a za razvoj i podizanja svijesti građana o svijetu kao međuovisno­j cjelini. Vodimo se dobro poznatim riječima: misli globalno, djeluj lokalno”, istaknula je voditeljic­a projekta LADDER Vlatka Šelimber.

Projekt LADDER financira se iz programa Europske komisije ‘Nedržavni akteri i lokalne vlasti za razvoj: podizanje svijesti javnosti o razvojnim problemima i promoviran­je obrazovanj­a za razvoj u Europskoj uniji’. Ukupna vrijednost projekta je oko 4 milijuna eura, a Hrvatska zajednica županija sudjeluje s iznosom od oko 45 tisuća eura u tri godine.

 ?? PD ?? Prvi od predviđena četiri treninga o DEAR pristupu na lokalnoj razini održan je prošli mjesec u Virovitici
PD Prvi od predviđena četiri treninga o DEAR pristupu na lokalnoj razini održan je prošli mjesec u Virovitici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia