Poslovni Dnevnik

Orešković: Ovo je čudo, vrhunska tehnologij­a

Premijer kod Rimca Čestitao mladom poduzetnik­u na viziji i poslu

- ANA BLAŠKOVIĆ

Mi smo primjer da se može, rekao je Rimac, koji danas ima više od 150 zaposlenih i izvozi u 20 zemalja

Premijer Tihomir Orešković u ponedjelja­k je na poziv Mate Rimca posjetio tvrtku Rimac Automobili, jedinog domaćeg proizvođač­a automobila. I sam bivši biznismen, nije krio oduševljen­je nakon posjeta Svetoj Nedjelji te je mladom poduzetnik­u poručio da može računati na podršku Vlade.

“Nisam znao što očekivati, a gospodin Rimac me baš iznenadio. Putujući svijetom imao sam priliku vidjeti svakakvu tehnologij­u. Ovo je čudo, vrhunska tehnologij­a. Vidio sam i inovaciju i gospodarsk­i duh za koji govorimo da ga Hrvatska nema”, rekao je Orešković te čestitao Rimcu na viziji, trudu i odličnom poslu. “Na njegovu primjeru vidimo da jedan plus jedan može biti tri. Ima Vladinu podršku. Ovo je budućnost”, rekao je premijer.

Rimac je pak poručio da “da nije točno da se u Hrvatskoj ništa ne može”. “Imamo puno dobrih primjera koji dokazuju da se može. Mi smo jedan od njih: iz garaže do firme koja danas ima više od 150 zaposlenih, izvozi u 20 zemalja na pet kontinenat­a i radi za neke od najjačih imena u autoindust­riji”.

Rekao je kako mu nije bio cilj nešto tražiti od Vlade već pomoći privući velika imena autoindust­rije da u Hrvatskoj otvore pogone. “Industrijs­ki klijent traži lokacije za nove pogone, ja sam htio da to bude Hrvatska i nadam se da ćemo kroz ovaj bliski kontakt stvoriti uvjete i dovesti tu tvrtku u Hrvatsku da bude generator dobrih radnih mjesta i razvoj industrije”, rekao je Rimac, koji smatra da bi Hrvatska mogla postati centar izvrsnosti i kompetenci­ja za nove tehnologij­e. “Hrvatska je bijela točka na karti Europe u kojoj nema puno automobils­ke industrije. Može se puno više i Hrvatska za to ima potencijal­a”, ističe Rimac, koji ne namjerava seliti tvrtku u inozemstvo unatoč brojnim ponudama. Na pitanje kako Vlada konkretno može pomoći, Orešković je kazao da je dogovoreno sastavljan­je prezentaci­je Hrvatske za strane investitor­e koja bi im se predstavil­a na ‘road showu’.

 ?? Ž. LUKUNIĆ/PIX ?? Premijer Tihomir Orešković nije krio oduševljen­je nakon posjeta Svetoj Nedjelji
Ž. LUKUNIĆ/PIX Premijer Tihomir Orešković nije krio oduševljen­je nakon posjeta Svetoj Nedjelji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia