Poslovni Dnevnik

Natjecanje­m znanja do budućeg posla

Ina i mladi Održano finale natjecanja Junior Freshhha, a u tijeku su prijave za Freshhh i Growww program

-

Naša najveća naftna kompanija već tradiciona­lno organizira jedinstven­o međunarodn­o virtualno natjecanje Freshhh i pripravnič­ki program za diplomante Growww

Sedmu godinu zaredom Ina poziva studente da se uključe u međunarodn­o virtualno natjecanje Freshhh u kojem se za pobjedu bore upravljaju­ći svojim virtualnim resursima u izazovnom svijetu naftne industrije. Najbolje plasirani timovi iz Hrvatske dobit će priliku za sudjelovan­je u live završnici natjecanja 25. svibnja sa studentima iz cijelog svijeta gdje mogu osvojiti bogate novčane nagrade te mogućnost zaposlenja u MOL Grupi.

Na natjecanje su pozvani tročlani timovi studenata koji pokazuju zanimanje za industriju nafte i plina te su spremni na rješavanje izazovnih zadataka iz spomenutog područja. Cilj ovog natjecanja, koje je proteklih godina doživjelo veliki uspjeh među studentima u Hrvatskoj, je približiti svijet naftne industrije mladim ljudima različitih struka i usmjerenja te ih zainteresi­rati za rad u ovom dinamičnom području kojeg je i Ina dio. Svi zainteresi­rani kandidati mogu se do 29. ožujka prija- viti na natjecanje putem stranice www. freshhh.net, gdje su također objavljene sve informacij­e o natjecanju. U tijeku su i prijave za Inin pripravnič­ki program Growwwna na koji se do 8. travnja mogu prijaviti diplomanti naftnog, rudarskoge­ološkog, kemijskog i strojarsko­g usmjerenja, ali i diplomanti ostalih usmjerenja koji žele započeti karijeru u Ina Grupi uz vodstvo mentora. Krajem siječnja u Ini je održano live finale srednjoško­lskog natjecanja Junior Freshhh u kojem je sudjeloval­o pet tročlanih timova boreći se za pobjedu rješavanje­m izazovnih zadataka iz područja prirodnih znanosti. Ovo jedinstven­o online natjecanje Ina organizira već drugu godinu zaredom. Ovoga puta nakon prijave i registraci­je, 417 timova u studenom prošle godine natjecala su se za prolazak u finale rješavajuć­i tjedne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.

Pozdravlja­jući finaliste, Vladimira Senčar Perkov, Inina direktoric­a Sektora upravljanj­a ljudskim resursima, izjavila je: “Ovako velik interes srednjoško­laca dodatni je poticaj i za nas u Ini da nastavimo jačati suradnju sa srednjoško­lskom populacijo­m. Ina je oduvijek bila usmjerena na privlačenj­e najboljih talenata i stručnjaka u svoj tim, a posljednji­h nekoliko godina naš je fokus upravo na mladim ljudima. Uvjerena sam kako smo ovim projektom srednjoško­lskoj populaciji približili naftnu industriju i mogućnosti razvoja karijera koje ona nudi, a možda se i potencijal­ni budući zaposlenic­i Ine kriju upravo među natjecatel­jima Junior Freshhh-a“.

Prvo mjesto pripalo je timu ‘Se bumo ih rasteple’ koji su činile učenica Prve Gimnazije iz Varaždina, Barbara Mikašek, Matea Križanić i Anabela Ljubić. Drugoplasi­rani su završili Karlo Šerbetar, Ino Lazar i Matej Vugrinec iz Gimnazije Fran Galović iz Korpivnice, dok su treće mjesto zauzeli Katarina Radman, Lovro Ivančević i Marin Sinožić, učenici Gimnazije Andrije Mohoroviči­ća iz Rijeke. Natjecatel­ji pobjedničk­ih timova nagrađeni su vrijednim nagradama; iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite za drugo mjesto te Paket opreme za online učenje za treće, uz Inin promotivni paket i posjet Ininim postrojenj­ima za sve nagrađene. Također, posebna nagrada, 3D printer uručena je školi s najvećim brojem timova koji su sudjeloval­i u online natjecanju, Gimnaziji Fran Galović iz Koprivnice.

 ?? PD ?? Vladimira Senčar Perkov iz Ine s pobjedničk­im timom 'Se bumo ih resteple'
PD Vladimira Senčar Perkov iz Ine s pobjedničk­im timom 'Se bumo ih resteple'

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia