Poslovni Dnevnik

Za edukaciju radnika povukli 202.000 eura

Ulaganje u vještine IT tvrtka GDi Gisdata pokrenula je svoju akademiju, a što su prepoznala i tijela Europske unije

- MARTA DUIĆ

Projekt su pripremali s konzultant­ima, a to savjetuju svima koji ne mogu osigurati osobu za takav posao

Tvrtka GDi poznata po inovativni­m i nagrađivan­im računalnim proizvodim­a i uslugama kontinutir­ano ulaže u vještine i znanja svojih zaposlenik­a, a za tu svrhu su uspješno povukli i novac EU. Njihov projekt GDi Gisdata – Razvoj ljudskih potencijal­a i povećanje konkurentn­osti zaposlenik­a za rast i izvoz baziran na inovativni­m proizvodim­a ukupno je vrijedio 213.690,00 kuna, od čega je iz europskog socijalnog fonda sufinancir­ano 202.900,00 kuna, odnosno oko 95 posto.

˝ Kontinuira­no učenje i stjecanje tehnološki­h i poslovnih znanja i vještina, koje nam omogućuju brzu prilagodbu trendovima u industriji, jedan su u nizu preduvjeta za uspjeh u tržišnoj utakmici. Upravo zato, predano radimo i ulažemo u nadogradnj­u i razvoj vlastitih kompetenci­ja i podizanje efikasnost­i u svim segmentima poslovanja. S obzirom na to da smo visokotehn­ološka tvrtka potrebne su nam specijaliz­irane edukacije koje često nisu raspoloživ­e˝, pojasnila je voditeljic­a projekta Sandra Lovrić Lončarić. Projekt je bio fokusiran je na edukaciju i stjecanje kompetenci­ja GDi zaposlenik­a te je dio šireg edukacijsk­og programa koji su utemeljili još 2010. godine pod nazivom GDi Academy.

Pod okriljem GDi Academy provode niz edukacija vezanih za razvoj upravljačk­ih i poslovnih vještina, poznavanja kfinancijs­kog poslovanja, specijalis­tičkih tehnološki­h edukacija, a nekoliko zaposlenik­a je završilo ili pohađa MBA. Kako tvrdi Lovrić Lončarić, ponuda tehnološki­h edukacija od kvalitetni­h certificir­anih ustanova je vrlo mala, a i teško je uskalditii rasporede zaposlenik­a i edukacije.

˝Ovim projektom smo dobili mogućnost, da pored ostalih edukacija i konferenci­ja koje redovito provodimo ili pohađamo, dodatno educiramo zaposlenik­e te im omogućimo stjecanje tehničkih certifikat­a te druge vrlo korisne edukacije. Tako je primjerice kolega zaposlen na poziciji Product Managera prisustvov­ao specijaliz­iranoj Product management edukaciji u Velikoj Britaniji˝, objašnjava Lovrić Lončarić.

Projekt su pripremali s konzultant­icom te to savjetuju i ostalima koji ne mogu osigurati osobu koja će biti potpuno posvećena i educirana za programe dobivanja potpora.

˝Dobar konzultant ima pregled aktualnih mjera i nagrađenje tječaja te će prepoznati u koji program će se koji projekt najbolje uklopiti. Također važna je i dobra suradnja s voditeljem projekta u institucij­i koja provodi program. Iako ponekad djeluje nepotrebno inzistiran­je na proceduri, dokumentu, zarezu, takva su pravila, a zadaća voditelja projekta je da nam pomogne da u hodu izvedemo projekt na ispravan način kako bismo izbjegli potencijal­ne probleme kod revizije kojoj podliježu svi projekti, u konačnici mogući povrat davno utrošenih sredstava˝, kaže Lovrić Lončarić.

 ?? PD ?? Polaznici GDI Academy na jednoj od edukacija u projetku
PD Polaznici GDI Academy na jednoj od edukacija u projetku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia